Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ρώσοι, Πολωνοί και Τσέχοι "απογειώνουν" τον τουρισμό της Ζακύνθου

Ρώσοι, Πολωνοί και Τσέχοι "απογειών...

Καλή η αφετηρία της τουριστικής σαιζόν

Εντυπωσιακή η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, μέλος της διοικούσας επιτροπής-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΞΕΕ και πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά. Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου Ζακύνθου, καταγράφεται αύξηση  33,47 % για το φετινό Μάιο, σύμφωνα με την κ. Τετράδη.

Αναλυτικά, τον προηγούμενο μήνα προσγειώθηκαν 316 αεροσκάφη και έφεραν 54.894 επιβάτες και αντίστοιχα, το Μάιο του 2012, 244 αεροσκάφη και 41.129 επιβάτες.  Δηλαδή, αύξηση 72 αεροσκάφη και 13.765 επιβάτες, όπως αναφέρει η ΕΡΑ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός της ιδιαίτερα μεγάλης αύξησης που παρουσιάζεται από τις αγορές των Ανατολικών χωρών, με τη Ρωσία να πρωτοστατεί με ποσοστό 230,35% και να αποτελεί πλέον την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Ζάκυνθο μετά τη Μεγάλη Βρετανία, τονίζει η κ. Τετράδη.

Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η Πολωνία 169,13% και η Τσεχία 74,93%, ενώ, σημαντικό είναι ότι και η παραδοσιακή αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει σημαντική αύξηση της τάξης του 20,36%.

Φυσικά, προσθέτει η κ. Τετράδη, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι τιμές για το 2013 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια υπογράφηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όπου όπως όλοι γνωρίζουμε, υπήρχαν μόνο ακυρώσεις και μεγάλες πιέσεις από τους Tour Operators για μείωση τιμών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά