Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος - "Κάποιοι φέτος θέλουν να μη γίνει το Φεστιβάλ Πάτρας"

Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος - "Κάποιοι ...

Δηλώσεις στο...δρόμο, στην Αγ. Ανδρέου και Παντανάσσης έκανε σήμερα ο πολιτιστικός σύμβουλος του άστεγου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος

Στο δρόμο, μπροστά από τις παλιές αποθήκες Κόλλα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Παντανάσσης και παρουσία εθελοντών του Φεστιβάλ Πάτρας, ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος έδωσε νωρίτερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι φυσικά το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Πάτρας που φέτος συμπληρώνει 32 χρόνια ζωής και παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, είναι αυτή τη στιγμή άστεγο.

«Από τις 26 Μαρτίου 2013 υπάρχει απόφαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων ότι παραχωρεί σε εμάς την αίθουσα 40 τμ των παλιών αποθηκών Κόλλα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και με συνεχείς προφάσεις ο Δήμος ολοένα αναβάλλει την παραχώρηση.

Μας λέει “θα μπείτε την επόμενη Τρίτη ή ότι περιμένουμε πρώτα να έρθει ο μηχανικός ή ο σεισμολόγος να ελέγξει το χώρο και άλλα τέτοια. Το ζητούμενο είναι ότι το Φεστιβάλ Πάτρας παραμένει αυτή τη στιγμή άστεγο και δεν μπορούμε να στείλουμε ούτε ένα email ενώ την ίδια ώρα το αρχείο του Φεστιβάλ καταστρέφεται και σκονίζεται και δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Ακόμα εκτός από το κτιριακό εγείρεται κι άλλο ζήτημα. Την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκο Κωστόπουλο, υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Πατρέων απευθύνθηκε σε εμάς λέγοντας “ποιοι είστε εσείς που κάνετε Φεστιβάλ τον Αύγουστο”.

Αυτό που ζητάμε ως Φεστιβάλ Πάτρας είναι η συνεργασία με όλους, δεν εναντιωνόμαστε σε κανένα. Προσωπικά ενημέρωσα και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημαρά και ζήτησα συνάντηση μαζί του, ο οποίος μου είπε κάτι που δεν μπορώ για την ώρα να σας αποκαλύψω, αν δεν γίνει.

Εμείς ως Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος έχουμε καταθέσει από τις 26 Απριλίου το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 12 θεατρικές παραστάσεις και 4 συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο και στο Κάστρο του Ρίου. Αυτή τη στιγμή καθότι άστεγοι, δεν μπορούμε να στείλουμε ούτε ένα δελτίο Τύπου ενώ δεν έχουμε ούτε ρεύμα, τηλέφωνο, έναν υποτυπώδη χώρο για να στήσουμε το γραφείο μας.

Ο κ. Κωστόπουλος ήταν ιδιαίτερα θετικός όταν εισηγήθηκε την παραχώρηση των παλιών αποθηκών Κόλλα. Εξάλλου η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ κατόπιν εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος να περατώσει τις τυπικές διαδικασίες.

Φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου υπάρχει και 4μελής επιτροπή αρμόδια για τον καταρτισμό του προγράμματος που αποτελείται από τους Γιάννη Μουγγολιά, Σταύρο Γασπαράτο, Θοδωρή Αμπαζή και τον Βαγγέλη Πολίτη ως πρόεδρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας έχει φέτος εκδηλώσεις και μέσα στον Αύγουστο (τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο ενώ πάντα τα δύο Φεστιβάλ συνεννούμασταν για τις ημερομηνίες) και τυχαία δεν συμπίπτουν μέχρι ώρας οι ημερομηνίες με τις δικές μας.

Τα προγράμματα τόσο του Δήμου όσο και το δικό μας θα σταλούν στη συνέχεια στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού όπου σε συνεδρίαση μία επόμενη Τρίτη μέσα στον Ιούνιο θα εγκρίνει ή και ενδεχομένως να απορρίψει κάποιες ημερομηνίες και εκδηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης ο κ. Ανδριόπουλος.

Πάντως το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ για το καλοκαίρι 2013 είναι ήδη έτοιμο και έχει σταλεί για να εγκριθεί και να ψηφιστεί από το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, όπως είπε ο Σωτήρης Βλάχος, το μοναδικό από τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού που παρέστη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (είχαν προσκληθεί όλα τα μέλη και ο κ. Κωστόπουλος να έρθουν).

Ο κ. Ανδριόπουλος ιδιαίτερα θορυβημένος και απογοητευμένος υπογράμμισε ότι ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν φέτος να μη γίνει το Φεστιβάλ Πάτρας!

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η ταμπέλα του Φεστιβάλ Πάτρας, παλιά προγράμματα και αφίσες εκτεθειμένα στο δρόμο, στο σημείο έξω από τις παλιές αποθήκες Κόλλα, στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Η ταμπέλα του Φεστιβάλ Πάτρας, παλιά προ...

Η ταμπέλα του Φεστιβάλ Πάτρας, παλιά προγράμματα και αφίσες εκτεθειμένα στο δρόμο, στο σημείο έξω από τις παλιές αποθήκες Κόλλα, στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Ο κ. Ανδριόπουλος πλαισιωμένος από τους εθελοντές του Φεστιβάλ Πάτρας.

Ο κ. Ανδριόπουλος πλαισιωμένος από τους ...

Ο κ. Ανδριόπουλος πλαισιωμένος από τους εθελοντές του Φεστιβάλ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture