Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρὶν ποῦμε τὸ τραγούδι μας μᾶς σκοτώνουν... Πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Αχαΐα το Συμπόδιο για τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη

Πρὶν ποῦμε τὸ τραγούδι μας μᾶς σκοτώνουν...

Το περασμένο Σάββατο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στο Ε.Π.Α.Λ. Κάτω Αχαΐας, το επιστημονικό συμπόσιο για τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στα πλαίσια της πολιτιστικής του δραστηριότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος αφού τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και αξία τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στην αξία της ποίησης του Τάσου Λειβαδίτη, επισημαίνοντας το ανθρωπιστικό στοιχείο του έργου του, που συνιστά και θεμελιακό στοιχείο του Νεοελληνικού Πολιτισμού. Επισήμανε επίσης το γεγονός ότι ένας περιφερειακός δήμος στη σημερινή οικονομική συγκυρία προτάσσει τον Ανθρωπισμό και τον Πολιτισμό ως πρότυπα ζωής στους δημότες του, επισήμανση στην οποία στάθηκαν και οι ομιλητές του συμποσίου, συγχαίροντας το Δήμαρχο  για τη σταθερή αυτή επιλογή του.

Κατόπιν η διευθύντρια του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας Ασπασία Ρεμπούτσικα στο χαιρετισμό της τόνισε τη διαχρονική αξία του ποιητή και ιδιαίτερα τη σημασία της συμμετοχής των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Κάτω Αχαΐας στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στη συνέχεια ο συντονιστής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας Γιάννης Παππάς αφού χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσίασε τους ομιλητές.

Ο Γιώργος Δουατζής, ποιητής, μίλησε για τη Συνέπεια Έργου και Ζωής, του ποιητή. Ο Απόστολος Μπενάτσης, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής  Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε για το Λειβαδίτη σήμερα και ο  Ανδρέας Αθ. Λάζαρης, καθηγητής, διδάκτωρ Νεοελληνικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε για τις όψεις του έρωτα στην ποίηση του  Τάσου Λειβαδίτη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τόσο η απαγγελία των ποιημάτων όσο και τα μελοποιημένα ποιήματα που τραγούδησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, με τη συνοδεία κιθάρας από τον καθηγητή της μουσικής σχολής «Φόρμιγξ», Δημήτρη Μακρή αλλά και των μαθητών που φοιτούν σε αυτή, συγκίνησαν έντονα το κοινό και απέσπασαν πολύ δυνατό χειροκρότημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture