Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις 13 Ιουνίου στις Πατρινές αίθουσες το "Καρφί" με τους Ντουέιν Τζόνσον και Σούζαν Σάραντον

Έρχεται στις 13 Ιουνίου στις Πατρινές αί...

Η περιπετειώδης αυτή ταινία σημείωσε επιτυχία στις ΗΠΑ

Στις 13 Ιουνίου 2013 αναμένεται στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε, η περιπετειώδης ταινία δράσης «Snitch – Το Καρφί» με τον πρωταγωνιστή τον Καλιφορνέζο μυώδη ηθοποιό και επαγγελματία παλαιστή Ντουέιν The Rock Τζόνσον και μαζί του ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει την Σούζαν Σάραντον, τον Μπέντζαμιν Μπρατ, τον Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς και τους Μπάρι Πέπερ και Γιον Μπέρνθαλ.

Ένας πατέρας σε απόγνωση (στο ρόλο ο 41χρονος Ντουέιν Τζόνσονπου θα τον δούμε και στο "Pain & Gain") προσπαθεί να σώσει τον έφηβο γιο του από μία άδικη ποινή φυλάκισης, διεισδύοντας σε ένα επικίνδυνο καρτέλ ναρκωτικών.

Ο επιχειρηματίας Τζον Μάθιους, όπως λέγεται, παθαίνει σοκ και καταρρέει ψυχολογικά όταν ο 18χρονος γιος του Τζέισον (Rafi Gavron) δέχεται ελάχιστη ποινή δεκαετούς κάθειρξης όταν συλλαμβάνεται με ένα πακέτο που του έδωσε ένας φίλος του, το οποίο χωρίς να γνωρίζει περιείχε παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

Όταν ο Τζέισον απορρίπτει μια προσφορά από την πολιτικά φιλόδοξη Γενική Εισαγγελέα Τζοάν Κίγκαν (Σούζαν Σάραντον) για μείωση της ποινής του κατασκευάζοντας αποδεικτικά στοιχεία εναντίον κάποιου άλλου, ο Τζον ζητά από την Κίγκαν να εισχωρήσει ως μυστικός πράκτορας στον κόσμο των ναρκωτικών για να βρει τα στοιχεία που ζητά.

Ο Τζον διεισδύει σε μια βίαιη συμμορία της οποίας αρχηγός είναι ένας ανελέητος έμπορας ναρκωτικών ο Μαλίκ αλλά στην προσπάθειά του να σώσει τον γιο του, θέτει σε κίνδυνο έναν άλλο αθώο (Jon Bernthal). Όταν απροσδόκητα αποκαλύπτει έναν σημαντικό «παίχτη» στο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών (Μπέντζαμιν Μπρατ), η ήδη επικίνδυνη περιπέτεια μετατρέπεται σε δυνητικά θανάσιμη.

Πρόκειται για μία ταινία δράσης και περιπέτειας βγαλμένη από την πραγματικότητα από τον συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ric Roman Waugh (Felon).

Το "Snitch" έχει όλα τα στοιχεία μιας καθηλωτικής ταινίας δράσης - θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Τζόνσον, ένα ενδιαφέρον σενάριο και εξαιρετικά σταντς. «Το σενάριο ξεπήδησε από μια ιστορία “πρώτης γραμμής” αληθινών υποθέσεων στο δικανικό σύστημά μας όπου οι πολίτες είχαν δικαίωμα επιλογής ή να γίνουν πληροφοριοδότες ή να πάνε φυλακή», αναφέρει ο Ματ Τζάκσον, Αντιπρόεδρος Διεύθυνσης και Εκτέλεσης Παραγωγής στην Exclusive Media και παραγωγός του Snitch, προσθέτοντας ότι η ολοκληρωμένη ταινία είναι περισσότερο ένα δραματικό θρίλερ παρά μια τυπική ταινία δράσης.

«Ο Τζέισον είναι ένας συνηθισμένος έφηβος. Δέχεται απερίσκεπτα το πακέτο για χάρη ενός φίλου του, χωρίς να γνωρίζει τι συνέπειες της πράξης του. Όλοι κάνουμε μερικές φορές χαζά λάθη και ο νόμος θα πρέπει να εκφράζει τη σοβαρότητα του παραπτώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένα αθώο παιδί που τα έκανε θάλασσα. Ο Τζον, ο ήρωάς μας, είναι ένας συνηθισμένος άνδρας σε μια ασυνήθιστη κατάσταση όπου πρέπει να δράσει για να σώσει τον γιο του».

Κατά την εξέλιξη του σεναρίου, ο Τζάκσον έφερε τον Ρικ Ρόμαν Γούο ως σκηνοθέτη, μετά την προηγούμενη επιτυχία του στην ταινία Felon, μια διαφορετική αλλά συμπληρωματική ιστορία για έναν άλλον άδικο εγκλεισμό.

Ο Γούο, όπως είπε, αρχικά σοκαρίστηκε και κατόπιν κινητοποιήθηκε από αυτό που έμαθε όσον αφορά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί ορίου της ελάχιστης ποινής. «Υπό αυτές τις αυστηρές διατάξεις, ο μόνος τρόπος να μειώσεις την ποινή είναι να καρφώσεις άλλους δυνάμει εμπόρους ναρκωτικών. Εφόσον ο Τζέισον δεν μπορεί να καταδώσει κανέναν και αρνείται να ψευδομαρτυρήσει, ο πατέρας του στρέφεται στην Εισαγγελέα και προσφέρεται να βοηθήσει να βρεθεί ο πραγματικός έμπορος ναρκωτικών με αντάλλαγμα επιείκεια για τον γιο του».

Ο Γούο έχει γεννηθεί σε κινηματογραφική οικογένεια. «Ο πατέρας μου ήταν θρύλος στον κόσμο των κασκαντέρ», λέει. «Με έπαιρνε μωρό ακόμα στα κινηματογραφικά πλατό και ως έφηβος άρχισα να δουλεύω κασκαντέρ. Εκπαιδεύτηκα από κορυφαίους σκηνοθέτες, όπως οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ρίτσαρντ Ντόνερ, Τζον Μακ Τίρναν, Τζέιμς Κάμερον, Τόνι Σκοτ. Δεν αποκόμισα μόνο τη βασική γνώση του σινεμά, αλλά άρχισα να σχηματίζω τη δική μου δημιουργική άποψη».

Να αναφέρουμε ότι το «Snitch – Το Καρφί» διανέμεται στην Ελλάδα από την Audiovisual και στις ΗΠΑ ήδη έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 45 εκατομμύρια δολάρια. Το τρέιλερ του φιλμ ήδη παίζεται στα Ster cinemas στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture