Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τζουραμάνης: Στο ίδιο έργο θεατές

Ανδρέας Τζουραμάνης: Στο ίδιο έργο θεατές

Τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας Πάτρας

Η Πρωτοβουλία Πάτρας σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια στην πόλη αναφέρει: "Για μία ακόμη φορά η Πάτρα έζησε μια νύχτα αγωνίας και τρόμου ως αποτέλεσμα του πολιτικού εξτρεμισμού, που δυστυχώς πλέον κυριαρχεί στην Ελληνική κοινωνία. Οι υγιείς και ώριμες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αντιδράσουν και να επιδείξουν ένστικτο αυτοσυντήρησης, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι οι ακραίες φωνές, από όπου κι αν προέρχονται, επικράτησαν όταν οι δυνάμεις της δημοκρατικής νομιμότητας ολιγώρησαν.

Από την πλευρά του ο Δήμος, ως αδιαίρετο σύνολο, πρέπει επιτέλους να συζητήσει ανοιχτά για το τι μπορεί και το τι δεν μπορεί να γίνει σε αυτή την πόλη. Είναι πια η ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει θέση απέναντι σε τέτοιου είδους γεγονότα, θέτοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια κάθε είδους πολιτικής ή άλλου χαρακτήρα εκδήλωσης.

Τα χθεσινοβραδινά έλαβαν χώρα, αμέσως μετά από τα επίσης θλιβερά γεγονότα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η "Πρωτοβουλία Πάτρας" επιθυμεί να δηλώσει τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Σε αυτό το σημείο όμως δεν είναι δυνατόν, να παραβλεφθούν και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και του κύριου Δημαρά προσωπικά, ο οποίος αν και δεν είχε χορηγήσει άδεια για την εκδήλωση, δεν προέβη σε καμία σύσταση –ως όφειλε– και “επέτρεψε” την διεξαγωγή της μέχρι αργά, με συνέπεια οι περίοικοι της πλατείας Όλγας να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Ο κύριος Δημαράς για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ανεπαρκής να διαφυλάξει την νομιμότητα, ενώ ταυτόχρονα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αδυνατούν να τοποθετηθούν απέναντι στα γεγονότα ψελλίζοντας μισόλογα.

Η «Πρωτοβουλία Πάτρας», την δεδομένη στιγμή, αισθάνεται την ανάγκη να συστήσει αυτοσυγκράτηση, καθώς διανύουμε μια περίοδο στην οποία η κοινωνική ειρήνη φαντάζει ως ύψιστο αγαθό. Κάθε προσπάθεια διασάλευσής της, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των δυνάμεων του μίσους και του ολοκληρωτισμού. Η δημοτική περιουσία δέχεται μέχρι σήμερα μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση, γεγονός που οφείλεται ως επί το πλείστον στην εγκατάλειψη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η οποία ούτε σε αυτό το πρόβλημα είναι σε θέση να δώσει λύση, εφαρμόζοντας την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Η πρόταση της "Πρωτοβουλίας Πάτρας" είναι η μετατροπή του χώρου του Παραρτήματος σε χώρο μνήμης και τιμής του φοιτητικού αντιδικτατορικού αγώνα και των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, που αποτέλεσαν την απαρχή της πτώσης της δικτατορίας. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία λύση ρεαλιστική και εφικτή, η οποία ευελπιστούμε ότι θα τύχει ευρείας αποδοχής. Δεσμευόμαστε να καταθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετική ολοκληρωμένη εισήγηση".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις