Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση - βιωματικό εργαστήρι για τα παιδιά στην "ΚοινοΤοπία" της Πάτρας την Κυριακή 12 Μαίου 2013

Εκδήλωση - βιωματικό εργαστήρι για τα πα...

Η εκδήλωση βασίζεται στην ταινία "Ο Ψύλλος" του σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου από την Ολυμπία

Εκδήλωση που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά βασισμένη στην ταινία «O Ψύλλος» του σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, στην οδό Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης κοντά στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πάτρας, την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, από τις 11 το πρωί έως και τη 1.30 το μεσημέρι.

Θα πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση/βιωματικό εργαστήρι που απευθύνεται σε 40 παιδιά ηλικίας 10 έως 13 χρόνων (πέμπτης και έκτης δημοτικού, πρώτης και δευτέρας γυμνασίου).

Για τη συμμετοχή, η οποία είναι δωρεάν, θα ακολουθηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας κατόπιν δήλωσης στα τηλέφωνα: στο 6979.507034 για Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο (κ. Βανταράκη), στο 6974.744699 για την Τρίτη και Τετάρτη του Πάσχα (κ. Παναγιωτοπούλου) και στο 6946.356230 για Πέμπτη έως Σάββατο του Πάσχα (κ. Σπηλιόπουλο).

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης/του εργαστηρίου θα είναι ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, φιλόλογος, οι δασκάλες Αίγλη Θεοχάρους, Τέτα Σαββανή και Αμαλία Παναγιωτοπούλου, καθώς και το στέλεχος του συλλόγου Χρυσάνθη Βανταράκη.

«Ψύλλος» είναι ο τίτλος μια χειρόγραφης εφημεριδούλας, που εκδίδει και συντάσσει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας ο Ηλίας Σελλαϊδής.

«Ψύλλος» είναι όμως κι ο ίδιος ο μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια να μην τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα. Κι όπως γράφει ο ίδιος σ’ ένα φύλλο της εφημερίδας του, «ο Ψύλλος είναι ένα όνειρο, τα ταξίδια που θέλω να κάνω, είναι το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου, είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά...».

Μια διεισδυτική ματιά στην ελληνική επαρχία στα τέλη της δεκαετίας του '60. Πολυβραβευμένη ταινία σε παγκόσμιο επίπεδο, και πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του σκηνοθέτη Δ. Σπύρου, με απολαυστικές ερμηνείες.

Δημήτρης Σπύρου

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου γεννήθηκε στα Διάσελλα της Ολυμπίας το 1954. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο. Εργάστηκε ως ηθοποιός, δημοσίευσε ποιήματα και διηγήματα, έγραψε σενάρια για τηλεοπτικές παραγωγές και σκηνοθέτησε, πέρα από τις κινηματογραφικές του ταινίες, αρκετά ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση.

Η ταινία του, Ο Ψύλλος, τιμήθηκε με το βραβείο CIFEJ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο της ΚοινοΤοπίας, είναι τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν την ταινία με βιωματικό τρόπο, μέσα από το λόγο και την έκφραση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture