Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δείτε κινηματογραφικές φωτό του εκλιπόντα ηθοποιού Ανδρέα Ντούζου και διαβάστε το συγκινητικό μήνυμα του γιου του, Στιβ

Δείτε κινηματογραφικές φωτό του εκλιπόντ...

Από τις πιο ωραίες εμφανίσεις του ήταν στο "Ραντεβού στον αέρα" του Γιάννη Δαλιανίδη

Ένα απρόβλεπτο χτύπημα ήταν η αρχή πολλών προβλημάτων για τον συμπαθή πρωταγωνιστή - αλλοτινό ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου, Ανδρέα Ντούζο που έφυγε χθες 29 Απριλίου 2013 από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο αγαπητός ηθοποιός αντιμετώπιζε τα τελευταία 7 χρόνια σοβαρό πρόβλημα με τη νόσο Αλτσχάιμερ ενώ ένα χτύπημα το τελευταίο διάστημα τον είχε οδηγήσει στην εντατική.

Ο Ανδρέας Ντούζος είχε πάρει μέρος σε πολλές μεγάλες παραγωγές της χρυσής εποχής του Ελληνικού σινεμά όπως στο δημοφιλές φιλμ «Κορίτσια για φίλημα» του Γιάννη Δαλιανίδη το 1965 όπου είχε υποδυθεί τον Ανδρέα Ράμογλου πλάι στους Κώστα Βουτσά, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Ζωή Λάσκαρη και Γιάννη Βογιατζή.

Με τον Δαλιανίδη είχε συνεργαστεί και σε άλλες ταινίες όπως το «Ραντεβού στον αέρα» και το «Φωνάζει ο κλέφτης» όπου συμπρωταγωνίστησε με την Ρένα Βλαχοπούλου και τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Ακόμα είχε παίξει στην κωμωδία «Η βίλα των οργίων» του Ντίνου Δημόπουλου, στο «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά» του Πάνου Γλυκοφρύδη, στις «Φουσκοθαλασσιές» του Ορέστη Λάσκου πλάι στους Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Μαίρη Αρώνη, στο «Υπάρχει και φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου πλάι στους Λ. Κωνσταντάρα και Δ. Παπαγιαννόπουλο, στην κοινωνικοδραματική ταινία "Σαπίλα και αριστοκρατία" του Κώστα Καραγιάννη, κ.α.

Η 1η του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1955 στην θρυλική ταινία «Μαγική πόλη» του Νίκου Κούνδουρου.

 

Σε σκηνή από το μουσικοχορευτικό φιλμ "Ραντεβού στον αέρα" όπου υποδυόταν έναν στρατεύσιμο στην αεροπορία. (Στη φωτ. με τους Γιάννη Βογιατζή, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά και Ελένη Προκοπίου).

Σε σκηνή από το μουσικοχορευτικό φιλμ &q...

Σε σκηνή από το μουσικοχορευτικό φιλμ "Ραντεβού στον αέρα" όπου υποδυόταν έναν στρατεύσιμο στην αεροπορία. (Στη φωτ. με τους Γιάννη Βογιατζή, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά και Ελένη Προκοπίου).

Σκηνή από την "Βίλα των οργίων".

Σκηνή από την "Βίλα των οργίων".

Σκηνή από την "Βίλα των οργίων".

Με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο "Υπάρχει και φιλότιμο", το 1965.

Με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Π...

Με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο "Υπάρχει και φιλότιμο", το 1965.

Ο εκλιπών ηθοποιός, από τους πιο γοητευτικούς της γενιάς του, είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και σπούδασε υποκριτική στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη.

Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ Ντούζο και την Τέτα Ντούζου, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού πρωταγωνιστώντας σε νεανικές ταινίες της δεκαετίας του ’80 όπως το «Ρόδα Τσάντα και κοπάνα».

Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.

Συμμετείχε ως γκεστ σταρ στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" του σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου το 2001 συμπρωταγωνιστώντας με τους Μπέττυ Λιβανού, Μηνά Χατζησάββα, Ηλία Λογοθέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Αλέκο Ουδινότη, Γιώργο Κώνστα, Χρήστο Νομικό, Ρένο Μάντη και Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτής της ταινίας, ήρωες της είναι μια παρέα πενηντάρηδων που ξενυχτά μια Αυγουστιάτικη νύχτα στην Αθήνα έξω από ένα διανυκτερεύον φαρμακείο, ένας οδηγός ασθενοφόρου που έχει παράνομη σχέση με μια νεότερή του, ένα ζευγάρι μεσόκοπων που έχουν εφεύρει ένα ψέμα για να ανανεώσουν το πάθος τους ο ένας για τον άλλον και ένα παιδί που παριστάνει τον υπνοβάτη στους δρόμους της νυχτερινής Αθήνας.

Όσο για το συγκινητικό μήνυμα του γιου του Στιβ Ντούζου στο tweeter είναι το ακόλουθο, όπως αναδημοσιεύτηκε στο zougla.gr.

 

Οι φωτ. είναι από τα greekactor.blogspot.com, lala-to.blogspot.com και cinegreece.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture