Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ανδρική χορωδία της Παντάνασσας θα ψάλλει στην Ευαγγελίστρια το Τροπάριο της Κασσιανής

Η ανδρική χορωδία της Παντάνασσας θα ψάλ...

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 στις 9 το βράδυ στη 2η ακολουθία

Στην Θεία ακολουθία την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας αναμένεται να συμμετάσχει και η τετράφωνος Ανδρική Χορωδία του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών, «Γεώργιος Ν. Τριάντης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Θεόδωρου Χαλκιόπουλου.

Συγκεκριμένα την Μεγάλη Τρίτη θα γίνει στο ναό της Ευαγγελίστριας και 2η ακολουθία στις 9 το βράδυ στην οποία και θα ψάλλει η χορωδία το περίφημο Τροπάριο της ημέρας, για την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» που είχε γράψει η υμνογράφος μοναχή Κασσιανή.

Η χορωδία της Παντάνασσας είχε δώσει ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα, στον ιερό ναό της Παντάνασσας μία εξαιρετική συναυλία με τίτλο «Πάθη Κυρίου» την περασμένη Δευτέρα το βράδυ.

Η τετράφωνος χορωδία της Παντάνασσας συμμετέχει στην 2η Θεία λειτουργία του ομώνυμου ναού, κάθε Κυριακή όλη τη χειμερινή περίοδο.

Έχει ιδρυθεί πριν περίπου 90 χρόνια και συνεχίζει την από του έτους 1890, μουσική παράδοση της τετράφωνης εκκλησιαστικής μουσικής την οποία θεμελίωσε και ανέπτυξε καλλιτεχνικά στην πόλη των Πατρών, ο Πατρινός μουσουργός – υμνωδός Γεώργιος Ν. Τριάντης που είχε διατελέσει και χοράρχης της χορωδίας της Παντάνασσας.

 

Το φωνητικό σχήμα του ναού αριθμεί περισσότερα από 35 μέλη.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture