Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την "Διαθήκη" του Μάριου Ποντίκα θα ανεβάσει στο Μάιο στην Πάτρα η θεατρική ομάδα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Την "Διαθήκη" του Μάριου Ποντί...

Η πρεμιέρα θα δοθεί στο θέατρο "Αγορά" στις 17 Μαίου παρουσία του συγγραφέα

Το σατιρικό έργο «Διαθήκη» του 71χρονου Μυτιληνιού στην καταγωγή θεατρικού συγγραφέα και πεζογράφου Μάριου Ποντίκα, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ της Πάτρας στη σκηνή του θεάτρου Αγορά στις 17, 18 και 19 Μαΐου 2013 καθώς και στις 24, 25 και 26 Μαίου.

Μάλιστα στην 1η παράσταση στις 17 Μαΐου, αναμένεται να παραστεί και ο ίδιος ο Μάριος Ποντίκας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει στο ελληνικό θέατρο και το 2009 από τον Κώστα Τσιάνο με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας – «Θεσσαλικό Θέατρο».

Πρόκειται για ένα έργο που είναι εμπνευσμένο από το αριστουργηματικό διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Η διαθήκη του καθηγητή».

Η «Διαθήκη» πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θεσσαλικό Θέατρο την περίοδο 1977- 1978 με εξαιρετική επιτυχία και προσδιόρισε την φυσιογνωμία του ιστορικού θεάτρου. Ο Μάριος Ποντίκας χαρακτήρισε τη θεατρική διασκευή του ως «προσχέδιο σκηνικής μυθιστορίας» που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας και για τους σκοπούς του Θεσσαλικού θεάτρου.

Η «Διαθήκη» είναι μια καυστική σάτιρα, ηθών, εθίμων και λειτουργεί σαν καταλύτης για να ξεσκεπαστεί το πρόσωπο της εξουσίας, τα γρανάζια που την κινούν και να αποκαλυφθεί η παρακμή των αξιών.

Το έργο αναφέρεται στην ταραγμένη, μετεμφυλιακή περίοδο και όσα διαδραματίζονταν τότε, αντιστοιχούν σε όσα μολύνουν τη σημερινή μας κοινωνία.

Έχει επίσης χαρακτηριστεί ως ένα έργο, ζωντανό, συναρπαστικό, καθαρά Ελληνικό, με σπαρταριστό αληθινό λόγο, που δεν του λείπει το χιούμορ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture