Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To ιδιαίτερο Αμερικανικό φιλμ "Μαθήματα Ενηλικίωσης" κυκλοφόρησε σε dvd

To ιδιαίτερο Αμερικανικό φιλμ "Μαθή...
Μαρτάτος Tάκης

Παίζουν ο Τζον Χωκς και η Έλεν Χαντ που προτάθηκε φέτος για το Όσκαρ β' ρόλου

Πολλές αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες της περασμένης χειμερινής περιόδου που δεν ήρθαν για προβολή στην Πάτρας όπως το Ανεξάρτητο Αμερικάνικο φιλμ «Μαθήματα Ενηλικίωσης - The Sessions» σε σκηνοθεσία του Μπεν Λιούιν, κυκλοφορούν ήδη σε dvd και έτσι οι σινεφίλ έχουν την ευκαιρία να τις δουν.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ταινία που στηρίζεται και σε αληθινό περιστατικό και πρόσωπο, είχε παιχθεί στους Αθηναικούς κινηματογράφους μόλις πριν από 2 μήνες (είχε κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου 2013).

Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης αρκετά διαφορετική και ασυνήθιστη με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον 53χρονο Τζον Χωκς στο ρόλο του παράλυτου λόγω πολιομελίτιδας από τον λαιμό και κάτω και την θαυμάσια Έλεν Χαντ που μάλιστα προτάθηκε φέτος για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της ειδικής σεξοθεραπεύτριας που θα βοηθήσει τον παράλυτο Μαρκ Ο’ Μπράιαν να έχει στα 38 του την πρώτη του ολοκληρωμένη ερωτική επαφή.

Η ταινία «Μαθήματα Ενηλικίωσης», που ήταν από τα χιτ του περσινού Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς «σπάει» με τον ιδιαίτερο τρόπο της ισχυρά ταμπού γύρω από ανάπηρα άτομα και το κρίσιμο θέμα του σεξ που είναι μία ανθρώπινη ανάγκη που όλοι στο βαθμό του δυνατού και εφικτού πρέπει να απολαμβάνουν.

Το φιλμ πετυχαίνει το στόχο του αγγίζοντας ένα δύσκολο θέμα με ευαισθησία και χιούμορ, βγάζοντας στο τέλος και συγκίνηση. Εξάλλου ο χαρακτήρας του Μαρκ Ο’ Μπράιαν που ήταν και ποιητής αλλά και απόφοιτος του πανεπιστημίου του Μπέρκλει (παρότι καθηλωμένος σε φορείο και αναγκασμένος τις περισσότερες ώρες της μέρας να υποβοηθιέται στην αναπνοή του από ειδική συσκευή) αποτελεί παράδειγμα δύναμης, θέλησης, αντοχής και κουράγιου.

Στην ταινία μάλιστα όπως βλέπουμε παρά την δύσκολη κατάσταση του που θα έκανε κάποιον να τον αντιμετωπίζει με συμπάθεια ή οίκτο, ο Μαρκ Ο’ Μπράιαν γοητεύει με τον τρόπο του τρεις γυναίκες. Η μία μάλιστα θα του σταθεί τα τελευταία πέντε χρόνια ως το θάνατο του ως η γυναίκα και ερωμένη του.

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία ενώ η 50χρονη Έλεν Χαντ από την Καλιφόρνια που το 1998 είχε τιμηθεί με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το φιλμ «Καλύτερα δεν γίνεται», πέρα από την ευαισθησία και ανθρωπιά που προσδίδει στο ρόλο, δείχνει και πολύ άνετη με τις πολυάριθμες γυμνές σκηνές της.

Παίζουν ακόμα ο Γουίλιαμ Μέισι (υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για το «Fargo») στο ρόλο του καθολικού ιερέα που εξομολογεί τον Μαρκ Ο’ Μπράιαν, ο γιος του Άλαν Άρκιν, ο 56χρονος Άνταμ Άρκιν στο ρόλο του συζύγου της σεξοθεραπεύτριας Σέριλ (Έλεν Χαντ) και η ηθοποιός και μοντέλο Moon Bloodgood στο ρόλο της βοηθού του Μαρκ.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα, όπου και κέρδισε διακίως το βραβείο Κοινού.

Μπορείτε να την νοικιάσετε τώρα στο dvd και να την δείτε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture