Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσβησε ο θρύλος του Φεστιβάλ Γούντστοκ, Ρίτσι Χέιβενς στα 72 του

Έσβησε ο θρύλος του Φεστιβάλ Γούντστοκ, ...

Σταθμός στην καριέρα του θεωρείται η ερμηνεία του στο κομμάτι «Going Back to my Roots»

O διάσημος Αμερικανός μαύρος τραγουδιστής της φολκ μουσικής, Ρίτσι Χέιβενς (Richie Havens) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσε το πρακτορείο με το οποίο ο γνωστός καλλιτέχνης συνεργαζόταν.

Ο Χέιβενς που είχε γεννηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 1941 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το 1969 είχε πάρει μέρος στο θρυλικό φεστιβάλ του Γούντστοκ και μάλιστα όπως αναφέρει το Euronews, είχε ανοίξει το θρυλικό αυτό Φεστιβάλ ενώ η αυτοσχεδιαστική του εκδοχή στο γκόσπελ «Motherless child» που μετατράπηκε σε «Freedom», έμελλε να αποτελέσει έναν ύμνο για την γενιά των χίπις, των λεγόμενων «παιδιών των λουλουδιών».

Ο Χέιβενς άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου 2013, στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσι, από καρδιακή προσβολή.

Στη διάρκεια της καριέρας του ήταν διάσημος για την κιθάρα του και για το στυλ της ερμηνείας του. Μιλώντας για το Γούντστοκ είχε πει, «τα πάντα στη ζωή μου, και σε πολλών άλλων, είναι συνδεδεμένα με αυτό το μοναδικό μουσικό event».

Όπως γράφει το newpost.gr, πρόσφατα, μία εκδοχή του «Freedom» από τον Ρίτσι Χέιβενς ακούστηκε στην ταινία «Django, ο Τιμωρός» του Κουέντιν Ταραντίνο. Αξεπέραστη θεωρείται και η ερμηνεία του «σταθμός», στο θρυλικό «Going Back to my Roots» (1980).

Το 2010 ο τραγουδιστής υπεβλήθη σε εγχείρηση στο νεφρό. Από τότε σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις του. Στη διάρκεια της καριέρας του ηχογράφησε περισσότερα από 25 άλμπουμ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture