Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κύπρος: Αντίμετρα για να αντιμετωπιστεί το Μνημόνιο

Κύπρος: Αντίμετρα για να αντιμετωπιστεί ...

Και εξαγγελίες Αναστασιάδη για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου

Το χαρτί του φυσικού αερίου ανέσυρε η κυπριακή κυβέρνηση, ταυτόχρονα με μια δέσμη μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Μνημονίου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο και τον καταρτισμό εντός 15 ημερών οδικού χάρτη για την εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Κύπρου εξήγγειλε σειρά μέτρων για άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης με στόχο την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, την κατάρτιση άνεργων νέων και πτυχιούχων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και την ενθάρρυνση της πράσινης ανάπτυξης.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η δυνατότητα επιμήκυνσης των δανείων χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των οφειλετών και η αναδιάρθρωσή τους μέσω του θεσμού του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή. Στο ίδιο πλαίσιο θα μειωθούν τα δανειστικά επιτόκια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε επίσης σημαντική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 9,5% και επιχορήγηση μέχρι και 50% του κόστους για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικιστικές μονάδες με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σημαντική θέση στις εξαγγελίες του Προέδρου της Κύπρου είχαν τα μέτρα για τον περιορισμό της ανεργίας, η οποία προβλέπεται να φθάσει μέχρι και 24,5%.

Ανήγγειλε επαναπρόσληψη 800 ωρομίσθιων εργατών, επαναδιορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, εργοδότηση των 300 αποφοίτων στρατιωτικών σχολών. Επίσης, εργοδότηση 6.000 ανέργων στην τουριστική βιομηχανία και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά δύο μήνες.

Ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση Εταιρείας Διαχείρισης της κρατικής περιουσίας και την παραχώρηση καλλιεργήσιμης γης που ανήκει στην κυβέρνηση, την Εκκλησία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε νέους. 

Η παραχώρηση της γης θα γίνεται με επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, έναντι συμβολικού ενοικίου. Το υπουργείο Γεωργίας θα παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και άλλη στήριξη στους δικαιούχους. 

Τροποποιείται το σύστημα επιδότησης για την κάλυψη των αναγκών των αιτητών πολιτικού ασύλου ή άλλων αλλοδαπών. Τα χρηματικά επιδόματα αναθεωρούνται με σημαντική μείωση, ενώ τα χρηματικά ποσά που διατίθενται για διατροφή και ένδυση αντικαθίστανται με παραχώρηση κουπονιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά