Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας:" Δεν μας φοβίζουν ούτε τα Χρυσά …ούτε τα Κόκκινα Αυγά"

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας:" Δεν μας φοβίζουν ...

Tι αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα χθεσινά επεισόδια

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας για τα επεισόδια στο ΤΕΙ έχει ως εξής:

"Χθες 11/4, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Παράταξης συμμετείχαμε στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των Σπουδαστών της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας που πραγματοποιείτο στο Μ. Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πάτρας με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το Σχέδιο Αθηνά και το συντονισμό περαιτέρω των δράσεων του συλλόγου μας.

Δυστυχώς, λίγο πριν την Γ. Συνέλευση των Σπουδαστών και καθ’ όλη την διάρκεια αυτής μέλη της ΕΑΑΚ και αριστεριστές με συνεχείς απειλές και με συντονισμένη προσπάθεια τρομοκρατίας απέναντι μας προσπαθούσαν να μας εκδιώξουν από το χώρο του ΤΕΙ βιαίως, απειλώντας επανειλημμένως τα μέλη και τους εκπροσώπους των σπουδαστών που πρόσκεινται στην παράταξη μας. Έτσι αφού πρώτα φρόντισαν να σπάσουν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ που βρίσκονταν μέσα στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ και να καταστρέψουν προεκλογικό υλικό , έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στο χώρο που εξελίσσονταν η διαδικασία της Γ. Συνέλευσης των Σπουδαστών 20-30 άτομα με κράνη και αφού φρόντισαν πρώτα να κλειδώσουν την μοναδική έξοδο κινδύνου του χώρου προκειμένου να μην μπορεί να εξέλθει κανείς παρατάχτηκαν στην είσοδο του Αμφιθεάτρου δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των διαθέσεων τους. Τότε και στην προσπάθεια από μεριάς της ΠΑΣΠ να αποφύγει την οποιαδήποτε ένταση και να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των μελών και φίλων της δεχθήκαμε επίθεση εντελώς άκριτα και απρόκλητα.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η προσχεδιασμένη αυτή δράση των μελλών της ΕΑΑΚ (κυρίως) και η συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας μερικές μέρες πριν τις σπουδαστικές εκλογές της 17ης Απρίλη έχει ως στόχο να πλήξει την ΠΑΣΠ και να στρέψει την προσοχή μακριά από την προσπάθεια των Συλλόγων να αντιδράσουν μαζικά και συντονισμένα στην προάσπιση του Ιδρύματος απέναντι στο Σχέδιο Αθηνά, προσπάθειες στις οποίες η ΠΑΣΠ είχε συντονισμένη και μαζική παρουσία όλο το προηγούμενο διάστημα . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ΠΚΣ (ΚΝΕ) και ΕΑΑΚ …για πρώτη φορά στα χρονικά , σε πλήρη αντιδιαστολή με την κουλτούρα και την πολιτική ιστορία των ρευμάτων της ελληνικής Αριστεράς και έχοντας επιλεκτική μνήμη για τα κρούσματα βίας μέσα στα Ιδρύματα συντόνισαν από κοινού την προσπάθεια στοχοποίησης με Δελτία Τύπου

Για εμάς τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που νομιμοποιούν την βία των πολιτικών άκρων και του σύγχρονου νεοφασισμού όχι ως συγκεκριμένη πολιτική πτέρυγα αλλά ως κυρίαρχη πρακτική φίμωσης και δυσανεκτικότητας στη διαφορετική γνώμη. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί και να φιμωθεί από κανέναν. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την προάσπιση της δημοκρατίας μέσα στα Ιδρύματα και στη Κοινωνία και όχι το κλίμα φοβίας που επιδιώκουν κάποιοι . Δεν μας φοβίζουν ούτε τα Χρυσά …ούτε τα Κόκκινα Αυγά!

Καλούμε τις δημοκρατικές αντιλήψεις ,την σπουδαστική κοινότητα, τις φοιτητικές συλλογικότητες, τις Πολιτικές Νεολαίες , τα Πολιτικά Κόμματα και την κοινωνία της Πάτρας να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας.

Επισημαίνουμε, ότι όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών.

Εμείς, ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη δηλώνουμε σταθερά την προσήλωση μας στον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ, για ένα ΤΕΙ με πραγματικό Άσυλο ιδεών, με κατοχυρωμένη τη διαφορετική γνώμη κι όχι άσυλο των ανιάτων του πολιτικού και κοινωνικού περιθωρίου.

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στον αγώνα για για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για την ακώλυτη έκφραση των ιδεών και απόψεων κάθε πολίτη, τη διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και εθνικότητας, που κατοικεί στη χώρα αυτή.

Δεν τρομοκρατούμαστε από τις δυνάμεις της αντίδρασης.

Πόσο μάλλον, οι εν λόγω προσπάθειες ατσαλώνουν τη θέληση μας, την πεποίθηση μας να μην επιτρέψουμε το πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνίας στο πιο βάρβαρο, στο πιο σκοτεινό χθες της Πατρίδας μας".

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις