Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 12 και 13 Ιουλίου οι "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Επίδαυρο

Στις 12 και 13 Ιουλίου οι "Τρωάδες&...

Στη συνέχεια η παράσταση θα παιχθεί για 11 μέρες στην Πάτρα και θα συνδυαστεί με σεμινάριο για το αρχαίο δράμα

Στις 12 και 13 Ιουλίου 2013 ανακοινώθηκε ότι θα παιχθούν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2013, η καλοκαιρινή μεγάλη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Τρωάδες» του Ευριπίδη που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρής Αμπαζής, ο οποίος θα γράψει και την μουσική της παράστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μετά την Επίδαυρο η παράσταση «Τρωάδες» προβλέπεται να παιχθεί για σχεδόν 11 μέρες στην Πάτρα, στο χώρο του Κάστρου και θα συνδυαστεί με δράσεις όπως εργαστήρια γύρω από το αρχαίο δράμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την α’ φάση της ακρόασης (οντισιόν) που έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρρυ στην Πάτρα ήδη επελέγησαν 6 γυναίκες ηθοποιοί για τον χορό ενώ η οντισιόν θα συνεχιστεί στην Αθήνα, πιθανότατα αυτό το Σάββατο 13/4.

Η παράσταση «Τρωάδες» από την στιγμή της ανακοίνωσης της, έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού αλλά και των ηθοποιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αλλά και με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον Αθηναικό Τύπο όπως στο «Έθνος», τους κεντρικούς ρόλους θα υποδυθούν, η Άννα Κοκκίνου την Εκάβη, η Κατερίνα Διδασκάλου την Ελένη και η Κόρα Καρβούνη την Θεά Αθηνά.

Ακόμα η Δανάη Σαριδάκη θα παίξει την Ανδρομάχη, ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης («Παράδεισος» του Π. Φαφούτη) θα ενσαρκώσει τον Μενέλαο, βασιλιά της Σπάρτης και ο Αποστόλης Πελεκάνος του «Πλούτου» του Τσέζαρις Γκραουζίνις, τον Ταλθύβιο.

Άλλο ένα όνομα που έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχει είναι της Τζωρτζίνας Δαλιάνη.

Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι και η είδηση ότι στην παράσταση του Θοδωρή Αμπαζή που μετά την Επίδαυρο θα παρουσιαστεί και σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, θα συμμετάσχει και η 30μελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων (η ορχήστρα με τα μαντολίνα που έμεινε «ορφανή» μετά το θάνατο του ιδρυτή και μαέστρου της Θανάση Τσιπινάκη).

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες στο μουσικό μέρος της παράστασης θα πάρει μέρος και ο Πατρινός πιανίστας Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.

Η παράσταση «Τρωάδες» (πρωτοδιδάχτηκε το 415 π.Χ.) μιλά για την αγριότητα του πολέμου, τον όλεθρο και την βία του κατακτητή στις δύστυχες γυναίκες της Τροίας που οδηγούνται άλλες στο θάνατο και άλλες στην σκλαβιά.

Η Άννα Κοκκίνου σε σκηνή της "La Poupee" που είχε παρουσιάσει και στο Δημοτικό θέατρο "Απόλλων" της Πάτρας.

Η Άννα Κοκκίνου σε σκηνή της "La Po...

Η Άννα Κοκκίνου σε σκηνή της "La Poupee" που είχε παρουσιάσει και στο Δημοτικό θέατρο "Απόλλων" της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture