Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Καλπάζει η παραοικονομία του Twitter

Καλπάζει η παραοικονομία του Twitter

Σε πολλές περιπτώσεις οι ψεύτικοι λογαριασμοί είναι τόσο υψηλής πιστότητας που είναι σχεδόν αδύνατον να διαχωριστούν από τους αληθινούς

To φαινόμενο άρχισε να γίνεται γνωστό το πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο λογαριασμός Twitter του Μιτ ΡόμνεΪ αυξήθηκε στα ξαφνικά κατά 100.000 followers, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα διάφορες εταιρείες διαχείρισης κοινωνικής δικτύωσης, όπως η «StatusPeople» και η «SocialBakers», να αναπτύξουν εργαλεία του διαδικτύου επιχειρώντας να καθορίσουν το ποσοστό των ψεύτικων followers στο λογαριασμό ενός προσώπου.

Αυτές οι προσπάθειες, όμως, δεν αποθάρρυναν κάποιους από το να διαθέτουν ψεύτικους λογαριασμούς και ψεύτικα retweets προς πώληση. Μάλιστα, η αγορά εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Σε πολλές περιπτώσεις οι ψεύτικοι λογαριασμοί είναι τόσο υψηλής πιστότητας που είναι σχεδόν αδύνατον να διαχωριστούν από τους αληθινούς. Αυτοί που τους πωλούν ισχυρίζονται ότι μπορούν να κερδίσουν μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια σε μια εβδομάδα, όπως γράφουν οι Νew York Times.

Δύο Iταλοί ερευνητές ασφάλειας δικτύων, ο Άντρεα Στόπα και ο Κάρλο ντε Μικέλι, πέρασαν αρκετούς μήνες διερευνώντας την... παραοικονομία του Twitter και δήλωσαν ότι πρόκειται περί μιας ακμάζουσας αγοράς.

Η λειτουργία της έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του eBay, καθώς οι πωλητές βαθμολογούνται και αξιολογούνται από τους πελάτες. Οι ερευνητές είπαν ότι προσέγγισαν πωλητές και ανακάλυψαν ότι οι ψεύτικοι followers πωλούνται σε πακέτα που κυμαίνονται από 1 ως 1.000 δολάρια για 1.000 ως 1 εκατομμύριο followers. Για παράδειγμα, το «Fiverr» πουλάει χίλιους followers προς πέντε δολάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά