Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Άννα Κοκκίνου και η Κόρα Καρβούνη θα παίξουν στις "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Άννα Κοκκίνου κ...
Μαρτάτος Tάκης

Η παράσταση του Θοδωρή Αμπαζή θα είναι μία από τις 8 που θα πάνε φέτος στην Επίδαυρο

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του και μάλιστα ιδιαίτερα «θορυβώδη» και επεισοδιακή παρουσία του στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με την «Μήδεια» του Ανατόλι Βασίλιεφ με την Λυδία Κονιόρδου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας θα επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι στο υποβλητικό θέατρο και στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Την παράσταση όπως έχουμε ξαναγράψει, θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής ενώ όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη, σε εκτενές ρεπορτάζ για τις φετινές καλοκαιρινές παραστάσεις στην Επίδαυρο, στις «Τρωάδες» θα παίξουν η Άννα Κοκκίνου (Εκάβη), η Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη) και η Κόρα Καρβούνη (Θεά Αθηνά).

Ο Θοδωρής Αμπαζής.

Ο Θοδωρής Αμπαζής.

Ο Θοδωρής Αμπαζής.

Όπως σημείωσε το σάιτ tospirto.net, αυτή είναι πιθανότατα και η 1η φορά που ο Θοδωρής Αμπαζής θα καταπιαστεί ως σκηνοθέτης με την αρχαία ελληνική τραγωδία, επιχειρώντας το με ένα από τα πλέον γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του είδους, τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Οι «Τρωάδες» θα είναι η φετινή μεγάλη καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά από αρκετό καιρό και αναμένεται να παιχθεί και σε αρκετά μέρη εκτός Πατρών ενώ θα είναι συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Γιώργο Λούκο.

Στην Επίδαυρο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε πάει και τον Ιούλιο του 2003, πριν δηλαδή 10 χρόνια, με την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τις Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Μάγια Λυμπεροπούλου.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου «Τρωάδες» που πρωτοπαίχτηκε το 415 π. Χ., μετά την άλωση της Τροίας, οι Έλληνες έβαλαν σε κλήρο τις Τρωαδίτισσες για να τις µοιραστούν και να τις πάρουν μαζί τους στην Ελλάδα.

Αυτές είναι µαζεµένες θρηνώντας, µπροστά στις σκηνές τους και περιµένουν να µάθουν που θα κληρωθεί η καθεμία και ποια θα είναι η μοίρα τους.

Στους διαλόγους τους φαίνεται σε όλο της το µεγαλείο η αγριότητα των Ελλήνων κατακτητών του Ιλίου. Βλέποντας αυτές τις πράξεις ο θεός Ποσειδώνας και η θεά Αθηνά αποφασίζουν να τους φέρουν συμφορές για να τους τιμωρήσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture