Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Θεατρική ομάδα Αποφοίτων του 1ου Λυκείου Αιγίου παρουσιάζει το "Γαιτανάκι" της Ζωρζ Σαρή

Η Θεατρική ομάδα Αποφοίτων του 1ου Λυκεί...

Στην αίθουσα θεάτρου της Φιλαρμονικής Αιγίου στις 6 και 7 Απριλίου 2013 στις 19.00

Η Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων Αιγίου θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση της παιδικής σκηνής, με το θεατρικό έργο «Το γαϊτανάκι» της συγγραφέως Ζωρζ Σαρή, στην αίθουσα θεάτρου της Φιλαρμονικής Αιγίου στις 6 και 7 Απριλίου 2013 στις 19.00.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο γέρο–Νικόλας ζει ήσυχα παρέα με τα βιβλία του, μέχρι τη στιγμή που ένα τραγούδι γεννά μέσα του μια μεγάλη ιδέα. Όλα τα παιδιά της γης, μια δεδομένη στιγμή, να πιαστούν χέρι - χέρι και να αγκαλιάσουν τη γη που είναι στρογγυλή.

Παίρνει το χάπι της νεότητας από το γιατρό, ξανανιώνει και ξεκινά να μεταδώσει στον κόσμο την ιδέα του. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει. Θα τα καταφέρει να φτιάξει το γαϊτανάκι της ειρήνης;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η διακεκριμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ηθοποιός Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα. Το 1969 εκδίδεται το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά, «Ο θησαυρός της Βαγίας».

Ακολούθησαν «Το ψέμα»(1970) και το «Όταν ο ήλιος» (1971). Έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από δεκαέξι μυθιστορήματα της για παιδιά και για νέους, δύο σειρές βιβλίων για μικρά παιδιά και πέντε βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, τέσσερα θεατρικά έργα, μια συλλογή διηγημάτων, η «Αντιπαροχή», ενώ έχει μεταφράσει και πολλά βιβλία στα ελληνικά.

Το 1994 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικού Παιδικού Βιβλίου για το μυθιστόρημά της «Νινέτ». Έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2012.

Η Θεατρική Ομάδα των Αποφοίτων, ιδρύθηκε το 1995 από παλιούς μαθητές του 1ου Λυκείου Αιγίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση, το κοινό μπορεί να καλέσει στο τηλ: 6974067932 κ. Γιάννη Καυκά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture