Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανείσπρακτα παραμένουν 3 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω κωλυσιεργιών στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

Ανείσπρακτα παραμένουν 3 δισεκατομμύρια ...

Στο "ψυγείο" περισσότερες από 500 φορολογικές υποθέσεις

Περισσότερες από 500 φορολογικές υποθέσεις με βεβαιωμένα και ανείσπρακτα έσοδα που εκτιμώνται μεταξύ 2,5 και 3 δισ.ευρώ έχουν συσσωρευτεί λόγω κωλυσιεργιών στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που συστάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για να ξεμπλοκάρει τα δικαστήρια.


Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η ιστορία της Επιτροπής αρχίζει από τις 31 Μαΐου 2012, όταν το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι στελεχώθηκε και ξεκινά τις εργασίες της. Έργο της Επιτροπής, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, είναι η διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών σε κάθε φορολογικό αντικείμενο, εφόσον η διαφορά υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.
Αν για παράδειγμα γίνει φορολογικός έλεγχος σε μια επιχείρηση και βεβαιωθούν πρόσθετοι φόροι οι οποίοι αμφισβητούνται από τον επιχειρηματία ή επιδιώκει συμβιβασμό, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη να καταφύγει στη συγκεκριμένη Επιτροπή.
Για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαιτείται προκαταβολή του 50% των βεβαιωμένων φόρων, για την προσφυγή στην Επιτροπή δεν υπάρχει οικονομική απαίτηση. Με αυτό και μόνο το δεδομένο, γίνεται αντιληπτό γιατί η Επιτροπή έχει μεγάλη ζήτηση.

Η Επιτροπή, ωστόσο, συνεδριάζει μόνο μία φορά την εβδομάδα. Σε αυτή τη μία συνεδρίαση προλαβαίνει να ασχοληθεί με 4-5 υποθέσεις. «Αυτό σημαίνει 260 τον χρόνο. Επομένως, για να
διεκπεραιωθούν μόνο οι 500 υποθέσεις που έχουν συσσωρευθεί απαιτούνται περίπου δύο χρόνια» σημειώνει υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά