Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα ξεκαρδιστικό θεατρικό «Σεμινάριο Βλακείας» στο Act της Πάτρας

Ένα ξεκαρδιστικό θεατρικό «Σεμινάριο Βλα...
Μαρτάτος Tάκης

Ο πρωτότυπος μονόλογος με τον Κωνσταντίνο Μπάζα παρουσιάζεται απόψε και την Κυριακή 31 Μαρτίου

Ποιος είναι βλάκας και ποιος ευφυής; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στη βλακεία και την εξυπνάδα; Και πόσες βλακείες μένουν ατιμώρητες τη στιγμή που ευφυείς πράξεις θάβονται για πάντα;

Το «Σεμινάριο Βλακείας» είναι ένας πρωτότυπος θεατρικός μονόλογος με έντονα κωμικοτραγικά στοιχεία για τη «βλακεία» και ηλιθιότητα που συχνά προσάπτουμε και μας προσάπτουν με ευκολία.

Η παράσταση που έχει ανέβει αυτό το διάστημα στη σκηνή του Θεάτρου Άβατον, στην οδό Ευπατριδών 3, Γκάζι, στην Αθήνα, παίχθηκε χθες Παρασκευή 29/3 στη σκηνή του Act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα και θα παρουσιαστεί και σήμερα Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 21.30.

Μέσα από έναν ρέοντα και ζωντανό λόγο, αναδεικνύεται ο πυρήνας της ανθρώπινης φύσης και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιβάλλουν ένα απάνθρωπο πρότυπο ζωής σε κοινωνικό, πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

Το «Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα, αποτελεί την τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου.

Το μάθημα αυτό ζωής του εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας.

Ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας δείχνει στο κοινό με γλυκόπικρο τρόπο ότι σε έναν κόσμο όπου τα μεγαλύτερα εγκλήματα γεννιούνται μέσα σε μυαλά ευφυών ανθρώπων,

μια δόση βλακείας θα έκανε τις ζωές όλων μας πιο νηφάλιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της ευφυούς αυτής και απολαυστικής 75λεπτης παράστασης, όλοι οι θεατές παίρνουν ως αναμνηστικό ένα «πιστοποιητικό» παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Συντελεστές:

Κείμενο: Σάκης Σερέφας

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα, Αχιλλέας Κάππης

Σκηνικά - Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Το κοστούμι επιμελήθηκε ο εικαστικός δημιουργός Τάκης Στεφάνου.

Στο ρόλο του Εισηγητή ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μπάζας.

Οι παραστάσεις στην Αθήνα, στο Θέατρο Άβατον θα διαρκέσουν έως και τις 25 Απριλίου 2013, κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.15.

Το εισιτήριο για τις παραστάσεις της Πάτρας έχει 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture