Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eντυπωσιάζει ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης ως Ιεροεξεταστής στους "Δαίμονες"

Eντυπωσιάζει ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλα...

Ο ταλαντούχος και πανύψηλος καλλιτέχνης καταχειροκροτείται στο πλευρό της Άννας Βίσση και της Εβελίνας Παπούλια στο "Παλλάς"

Έναν από τους κεντρικούς ρόλους στην ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, «Δαίμονες» που επέστρεψε στην θεατρική Αθήνα, 22 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της, ερμηνεύει ένας ταλαντούχος Πατρινός λυρικός καλλιτέχνης, ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης.

Συγκεκριμένα υποδύεται τον απαιτητικό ρόλο του Ιεροεξεταστή, ρόλο που στο πρώτο ανέβασμα της παράστασης «κρατούσε» ο Τζον Μοδινός και κατόπιν ο Γιώργος Μούτσιος.

Οι «Δαίμονες» ξεκίνησαν τη νέα πορεία τους, στη σκηνή του «Παλλάς» (το 1991 είχαν ανέβει στη σκηνή του Αττικόν στην οδό Σταδίου) στην οδό Βουκουρεστίου στην Αθήνα στις 22 Μαρτίου 2013 ενώ χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα παρουσία πολλών γνωστών προσώπων από τη σώουμπιζ και όχι μόνο.

Η παράσταση που θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τις 21 Απριλίου (δεν αποκλείεται να πάρει και παράταση) έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των Πατρινών θεατρόφιλων και αρκετοί προγραμματίζουν είτε ατομικά είτε με γκρουπ να προλάβουν να την δουν.

Την παράσταση έχει υπογράψει σκηνοθετικά ο Γιάννης Κακλέας και πρωταγωνιστεί εκ νέου στο ρόλο της βασίλισσας Ροζάνα η δημοφιλής τραγουδίστρια Άννα Βίσση.

Στους "Δαίμονες" παίζουν ακόμα ο Παναγιώτης Πετράκης (Ντάνιελ) και η Εβελίνα Παπούλια (Μάγισσα/Λόα).

O Πατρινός βαρύτονος Ν. Καραγκιαούρης που έχει εντυπωσιάσει τόσο τους συμπρωταγωνιστές του (ιδίως την Άννα Βίσση) όσο και το κοινό με τη φωνή του και το επιβλητικό του παράστημα, αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που κατάφερε στην σχετική απαιτητική ακρόαση που έγινε για την επιλογή των ηθοποιών, χορευτών και των τραγουδιστών να πάρει το ρόλο του «Ιεροεξεταστή».

Ο Νίκος Καραγκιαούρης έχει κερδίσει το 2010 το Γ’ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό λυρικού τραγουδιού ενώ το 2011 ερμήνευσε στην Αθήνα τον Αγωγιάτη του Νίκου Χατζηαποστόλου.

Όπως αναφέρεται στο σάιτ attoprimo.gr, ο Νικόλαος Καραγκιαούρης έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε βιολί και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Δίπλωμα Μονωδίας πήρε στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Hara Savino το 2007.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses τραγουδιού με τον Κώστα Πασχάλη, τη Birgit Nickl, τον Άρη Χριστοφέλλη, την Δάφνη Ευαγγελάτου, τον Gilles Denizot, τον G.Cecchele, τον Δημήτρη Καβράκο και μαθήματα υποκριτικής με την ηθοποιό Σοφία Κακαρελίδου.

Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2004, 2006, 2010).

Όπως γράφει το σάιτ pelop.gr, ο ταλαντούχος και ψηλός στην όψη Νικόλαος Καραγκιαούρης δεν έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην γενέτειρα του την Πάτρα, ωστόσο αρκετοί ήταν οι Πατρινοί που τον ξεχώρισαν, όταν τον είδαν στο γκαλά όπερας  «όπερ Α εγένετο» που είχε παρουσιάσει η «Βιομηχανική» στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2011, που περιελάμβανε άριες, ντουέτα και σύνολα από γνωστές όπερες.

Ο Νικόλαος Καραγκιαούρης έχει εμφανιστεί ως τώρα σε ρόλους από γνωστές όπερες όπως W.A.Mozart-Die Zauberflöte (Der Priester), J.Strauss-Die Fledermaus (Frank), G.Bizet-Carmen (Escamillo,Morales), G.Verdi-Traviata (G.Germon), κ.α. καθώς και σε έργα Θρησκευτικής μουσικής όπως ο «Μεσσίας» του Χάιντελ.

Έχει ακόμα συνεργαστεί με την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κάρμεν Ρουγγέρη, το Εθνικό θέατρο στη παράσταση «Ερρίκος ο 4ος» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης καθώς και με την Όπερα Θεσσαλονίκης, Όπερα Νέων, κ.α. Είναι μέλος της ομάδας όπερας, trio Lirico ενώ έχει κερδίσει την υποτροφία "Αθηνά Καρρά" της Ελληνικής Ένωσης Βάγκνερ για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Bayreuth Stipendienstifftung τον Αύγουστο του 2012.

Στους «Δαίμονες» η μουσική είναι του γνωστού συνθέτη Νίκου Καρβέλα και το λιμπρέτο του Σταύρου Σιδερά. Οι «Δαίμονες» θεωρούνται ένα έργο πρωτοποριακό για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα και έργο ζωής για τους δημιουργούς του. Ως παράσταση έχει αφήσει ανάγλυφο το μουσικοθεατρικό της αποτύπωμα στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων θεατών που την είχαν δει στο πρώτο ανέβασμα το 1991 στο Αττικόν της οδού Σταδίου.

Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης

Χορογραφίες: Ζωή Τατόπουλος

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίστυ Νουρμάλα

Πρωταγωνιστούν:

Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

Λητώ Αμπατζή, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Λούης Γεωργίου, Μαρία Γράμψα, Νικόλαος Ζιαζιάρης, Βίκυ Καρνέζη, Μάνος Κοπανάκης, Οδυσσέας Κωνσταντίνου, Κασσιανή Λειψάκη, Ευγενία Λιάκου, Δανάη Μωραϊτη, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αγγελική Παρδαλίδου, Άρης Πλασκασοβίτης, Μαρίνα Σάτι, Ιβάν Σβιτάιλο, Κωνσταντίνος Τσερκάκης, Λευκοθέα Τσιουραμάνη

Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί:

Αλέξιος Πρίφτης - Διεύθυνση Ορχήστρας

Κώστας Γάτσιος -  Φλάουτο, Κλαρινέτο, Alto Σαξόφωνο

Λεωνίδας Τσακίρης -  Κλαρινέτο, Μπάσο Κλαρινέτο, Τενόρο Σαξόφωνο

Αλέξης Μάρκου -  Γαλλικό Κόρνο

Διονύσης Αγαλιανός -  Τρομπέτα

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος -  Τρομπόνι

Παύλος Καλτουρουμίδης, Σταμάτης Μάντικας, Ανδριανή Γιακουμέλου -  Keyboards

Μιχάλης Κατσαρός -  Keyboards & Εκκλησιαστικό Όργανο

Παναγιώτης Μεταλληνός -  Drums – Κρουστά

Κάτια Καμίνσκαγια - Βιολί

Αλέξανδρος Χαραλάμπους - Βιολοντσέλο

Γιώργος Χαλκιάς -  Ακουστικό & Ηλεκτρικό μπάσο

Executive Producer: Παναγιώτης Τρύφων

Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑMΑΤΩΝ

SUNSHINE PRODUCTIONS

Παραστάσεις:

Πέμπτη – Παρασκευή -Σάββατο 21:00

Τετάρτη - Κυριακή 20:00

*Τετάρτη 3 & 10 /4  21:00

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 25€, 30€, 35€, 40€, 50€

Φοιτητικό: 20€

Για κατόχους δελτίου ανεργίας: 15€ (μόνο από το ταμείο).

 

Τ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture