Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στα όρια του κραχ το Χρηματιστήριο

Στα όρια του κραχ το Χρηματιστήριο

Κατάρρευση με πτώση πάνω από 4%

Περιορίστηκαν οι απώλειες μετά το γενικό ξεπούλημα των μετοχών που είχε οδηγήσει την αγορά σε κραχ με πτώση έως και 7%. Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 843 μονάδες χάνοντας 4,61%. Οι πιέσεις αφορούν μετοχές που είχαν πρωταγωνιστήσει από το καλοκαίρι (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μετκα, Jumbo) και αργότερα μεταφέρθηκαν σε όλη την αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ξένοι επενδυτές πωλούσαν τις μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα καθώς υπάρχει μια ανησυχία λόγω και της υπόθεσης της Κύπρου, καθώς πολλοί παράγοντες δεν αποκλείουν το γεγονός οι Κύπριοι να επιλέξουν την επιστροφή στην κυπριακή λίρα.
Μέσα σ ένα τέτοιο κλίμα και μπροστά από το Πάσχα των καθολικών, οι ξένοι δεν αναλαμβάνουν το ρίσκο να κατέχουν μετοχές με θεματοφυλακή μάλιστα από ελληνικές τράπεζες. Το ακραίο σενάριο είναι η επιβολή φόρου και στις ελληνικές τράπεζες, ένα σχέδιο που δεν μπορεί να αποκλειστεί παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν φτωχοποίηση των Ελλήνων, με μόνο 110.000 Έλληνες να διαθέτουν λογαριασμό πάνω από 100.000 ευρώ.
Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα, έρχεται στην Αθήνα η Τρόικα για να οριστικοποιηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες. Είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο της κρατικοποίησης  για αρκετές ή καλύτερα της «ταμειοποίησης» τους, καθώς οι μετοχές θα ανήκουν στο ΤΧΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά