Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας παρόντες στη Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης»

«Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚ...

Το μέλλον της Ευρώπης, με τα μάτια και την κριτική των πολιτών

Το μέλλον της Ευρώπης, με τα μάτια και την κριτική των πολιτών, βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης  που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου...Στην  Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Vivian Reding μίλησε για τα βήματα που σηματοδότησαν την πορεία της Ευρωπαικής Ένωσης, το παρόν και το μέλλον του ...Οι σπουδαστές  Δημοσιογραφίας  του Ι.Ε.Κ  ΑΚΜΗ  Πάτρας σε απευθείας σύνδεση μέσω του διαδικτύου έθεσαν στην κυρία Reding θέματα για τις ευρωεκλογές του 2014 και τις πιθανότητες να μετατραπεί το αποτέλεσμα σε ένα άτυπο δημοψήφισμα ,ανέδειξαν με άλλη ερώτηση το καυτό ζήτημα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα και ζήτησαν απαντήσεις για  τις πολιτικές που  συζητούνται από τοuς Αρχηγούς Κρατών μελών με στόχο την αποφυγή της κοινωνικής απομόνωσης . Κυρίαρχη θέση στα ερωτήματα των σπουδαστών είχαν οι εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα, με αφορμή την άρνηση των πολιτών της Μεγαλονήσου για την υλοποίηση σχεδίου διάσωσης της οικονομίας με αιχμή του δόρατος την φορολόγιση των καταθέσεων.

Η συζήτηση για το μέλλον  της Ευρώπης, έγινε με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών  απο την καθιέρωση της Ευρωπαικής Ιθαγένειας . Το  2013 ανακηρύχθηκε ως «Ευρωπαικό Έτος Πολιτών» και δίνεται έμφαση απο τα στελέχη της Ευρωπαικής Ένωσης στην προώθηση του διαλόγου με τούς Πολίτες .
Την Οργανωτική Υποστήριξη της κορυφαίας εκδήλωσης στην Ελλάδα με αφορμή το Ευρωπαικό έτος Πολιτών είχαν  στην Πάτρα  τα στελέχη του γραφείου " EUROPE DIRECT " της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,  ενώ την εκδήλωση  συντόνησε στην Πάτρα   συνεργάτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας, Άγγελος Κωνσταντίνου . Για την υποστήριξη της σύνταξης των ερωτήσεων   εργάστηκαν  οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture