Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία καταιγιστική περιπέτεια δράσης με τον Τζέραλντ Μπάτλερ προβάλλεται στα Στερ στη Βέσο Μάρε της Πάτρας

Μία καταιγιστική περιπέτεια δράσης με το...

Πρόκειται για το φιλμ "Ο Όλυμπος Έπεσε" που περιγράφει την απίστευτη τρομοκρατική επίθεση Κορεατών στο Λευκό Οίκο

Ταυτόχρονα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκίνησε από χθες 21 Μαρτίου 2013 να προβάλλεται στην Ελλάδα (και στην Πάτρα στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε) η καταιγιστική όσο και υπερβολική σε πολλά σημεία και σχεδόν απίστευτη περιπέτεια «Olympus ha Fallen-Ο Όλυμπος έπεσε» σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά, δημιουργού της «Ημέρας Εκπαίδευσης».

Στην ταινία « Ο Όλυμπος Έπεσε» πρωταγωνιστεί ο 43χρονος Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραλντ Μπάτλερ (ο Λεωνίδας στους «300») που μάλιστα είναι και εκ των παραγωγών.

Επίσης παίζουν ο Άαρον Έκχαρτ στο ρόλο του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Μόργκαν Φρίμαν, η Άντζελα Μπάσετ, η Μελίσα Λίο (Όσκαρ β’ ρόλου για το «The Fighter»), η Ράντα Μίτσελ, ο Ντίλαν Μακ Ντέρμοντ, ο 41χρονος Κορεάτης ηθοποιός Ρικ Γιουν, ο Ρόμπερτ Φόρστερ και η Άσλει Τζαντ που εμφανίζεται μόνο στην αρχή του φιλμ στο ρόλο της συζύγου του Προέδρου που πεθαίνει σε ένα τραγικό δυστύχημα σε μία παγωμένη γέφυρα.

Η συγκεκριμένη ταινία έχει ως σεναριακό επίκεντρο το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος (White House), το καλύτερα φρουρούμενο κτίριο στον κόσμο, δέχεται ευρεία τρομοκρατική επίθεση, την στιγμή ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας επισκέπτεται τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο πρώην μυστικός πράκτορας της Προεδρικής Φρουράς Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραλντ Μπάτλερ) είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο μαζί με την υπουργό άμυνας (στο ρόλο η Μελίσα Λίο που πέφτει θύμα βίαιης μεταχείρισης στην ταινία από τον αμείληκτο Κορεάτη αρχηγό των τρομοκρατών) και άλλους αξιωματούχους κρατούν οι Κορεάτες, ομήρους στο υπόγειο κρησφύγετο-αρχηγείο του Λευκού Οίκου.

«Η ταινία αφορά τις μυστικές υπηρεσίες, τους “ήρωες μας”. Τους αθέατους ήρωες που προστατεύουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και το έθνος. Κάθε μέρα που δεν έχουμε μια τρομοκρατική επίθεση, είναι μια καλή μέρα. Μερικές φορές όμως κάνουν λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη. Η ταινία έχει να κάνει λοιπόν με τη λύτρωση» αναφέρει σε δηλώσεις του ο 45χρονος ξανθός ηθοποιός Άαρον Έκχαρτ.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Αντουάν Φουκουά, που έχει γυρίσει μεταξύ άλλων τις ταινίες «Ημέρα Εκπαίδευσης» με τον Ντενζέλ Ουάσινγκτον και τον Ίθαν Χωκ, «Shooter-Ο Εκτελεστής» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ και «Tears of the Sun-Τα Δάκρυα του Ήλιου» με τον Μπρους Γουίλις και τη Μόνικα Μπελούτσι.

Ο βετεράνος μαύρος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη. Στην ταινία υποδύεται τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου που αναλαμβάνει προσωρινά χρέη Προέδρου το εικοσιτετράωρο της επίθεσης και απαγωγής του Προέδρου.

Όπως αναφέρει το σάιτ euronews.com, ο Φρίμαν δήλωσε ότι «πραγματικά θαύμαζα τη δουλειά του Φουκουά και το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα και να δουλέψω μαζί του είναι ένα μεγάλο συν στη ζωή μου».

Την μεγάλη χαρά της που συνεργάστηκε με τον 47χρονο μαύρο σκηνοθέτη από την Πενσυλβάνια, Αντουάν Φουκουά εξέφρασε και η Άντζελα Μπάσετ.

Ο Αντουάν Φουκουά έχει φτάσει πραγματικά να θεωρείται μετρ του είδους και αυτή τη φορά δείχνει να επιβεβαιώνει τη σκηνοθετική μαεστρία του, προσφέροντάς μια εντυπωσιακή περιπέτεια με καθηλωτικές σκηνές εκρήξεων και μοναδικά εφέ.

Βέβαια αυτό που προκαλεί απορία είναι πώς και γυρίστηκε μία τέτοια ταινία σε μία περίοδο που το θέμα της απομονωμένης διπλωματικά Βορείου Κορέας και των απειλών της προς τη Δύση και συγκεκριμένα προς τις ΗΠΑ, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο και φλέγον και παραμένει στην επικαιρότητα.

Ενδεχομένως όπως κάποιοι πιο καχύποπτοι ισχυρίζονται, έμμεσος στόχος της ταινίας είναι να δείξει και να εξυμνήσει τη μεγάλη δυναμική των ΗΠΑ και ότι ακόμα και σε μία τέτοια απίθανη τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» της, στην κορυφή του «Ολύμπου-Λευκού Οίκου», τα βγάζουν πέρα και κατατροπώνουν τον εχθρό που απειλεί με πυρηνικό όλεθρο την επικράτεια των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διανομής Odeon δεν διοργάνωσε δημοσιογραφική προβολή του φιλμ στην Αθήνα (ενδεχομένως να μην ήταν έτοιμη η υποτιτλισμένη κόπια).

Τέλος ο σκηνοθέτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «όταν διάβασα το σενάριο, είδα διάφορους ηθοποιούς για τους ρόλους. Ήμουν πολύ τυχερός που συγκέντρωσα αυτό το καστ. Χρειάζεται να έχεις κάποιον σαν τον Μόργκαν Φρίμαν να γίνεται Πρόεδρος. Ο Άαρον Έκχαρτ μοιάζει σαν ένας σύγχρονος Κένεντι. Έχει την ανάλογη ακεραιότητα. Είναι πολύ καλός ηθοποιός και τον χρειαζόμουν».

Επιμέλεια-Τάκης Γ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture