Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι μακέτες της αρένας του Μάλμε όπου θα γίνει η φετινή Eurovision-Δείτε φωτό

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι μακέτες της α...

Με το νικητή του Σαν Ρέμο, τον γοητευτικό Marco Mengoni θα πάει τελικά η γειτονική Ιταλία

Οι υπεύθυνοι των 39 αποστολών του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στα μέσα Μαίου στο Μάλμε της Σουηδίας (πέρυσι κέρδισε η Λορίν για τη Σουηδία με το «Euphoria») συναντήθηκαν χθες στην διοργανώτρια πόλη, όπου και παραδόθηκαν επίσημα οι φάκελοι συμμετοχής της κάθε χώρας.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η σειρά εμφάνισης των 33 τραγουδιών στους δύο Ημιτελικούς, θα έχει ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια χώρα και την EBU το αργότερο μέχρι τις 29 Μαρτίου 2013.

Όπως δήλωσε ο Executive Supervisor της Eurovision, Jon Ola Sand, ο σκοπός της φετινής αλλαγής που θέλει τους διοργανωτές να αποφασίζουν τη σειρά εμφάνισης, είναι όλα τα τραγούδια να ξεχωρίσουν και να λάμψουν πάνω στη σκηνή.

Όπως γράφει το σάιτ του Ogae Greece, στις δύο συνεντεύξεις Τύπου αμέσως μετά από κάθε έναν από τους δύο Ημιτελικούς, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για το αν τα τραγούδια που θα έχουν προκριθεί, θα εμφανισθούν στο πρώτο ή το δεύτερο μισό του Τελικού.

Οι διοργανωτές θα καταθέσουν προς έγκριση μια προτεινόμενη σειρά εμφάνισης στην EBU η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο. Σε κάθε περίπτωση, η τελική σειρά θα έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι της 17ης Μαΐου (η βραδιά του μεγάλου τελικού θα είναι στις 18/5/2013).

Όσον αφορά στις Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο) θα κληρωθεί στην πρώτη ατομική συνέντευξη τύπου της κάθε μιας το αν θα διαγωνισθεί στο πρώτο ή δεύτερο μισό της βραδιάς του Τελικού. Πάντως η θέση της διοργανώτριας Σουηδίας κληρώθηκε ήδη κατά τη χθεσινή συνάντηση των αποστολών και είναι η 16η.

Στο μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι πρώτες επίσημες μακέτες της σκηνής του Malmo Arena (φωτ.) όπου και θα φιλοξενηθούν οι 3 μουσικές βραδιές της φετινής Eurovision.

Στα άλλα νέα για τον περιβόητο όσο και δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό, διαβάσαμε ότι το Αζερμπαιτζάν που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2011 με το τραγούδι «Running scared», φέτος θα πάει στο Μάλμε με το κομμάτι «Hold me» με ερμηνευτή τον Fadiv Mammadov και συνθέτη τον Έλληνα Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος το 2009 είχε γράψει το «This is our Night» που είχε τραγουδήσει για την Ελλάδα στην Γιουροβίζιον και ήρθε 7ος ο Σάκης Ρουβάς.

Όσο για την Ιταλία που έχει επιστρέψει δυναμικά στη Γιουροβίζιον από το 2011, φέτος ξαναστέλνει τον νικητή του ετήσιου Φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

Συγκεκριμένα θα εκπροσωπηθεί από τον γοητευτικό νεαρό τραγουδιστή Marco Mengoni με το κομμάτι «L’ essenziale», με το οποίο ο μελαχρινός Mengoni αναδείχθηκε νικητής στο 63ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του San Remo τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Ιταλική τηλεόραση σε συνεργασία με τον ερμηνευτή και τους υπεύθυνους της δισκογραφικής του εταιρείας κατέληξαν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι και το πιο κατάλληλο να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision και να συνεχίσει την πολύ καλή και ποιοτική παρουσία της Ιταλίας στο διαγωνισμό μετά την επιστροφή της το 2011.

Να θυμίσουμε ότι το 2011 η Ιταλία είχε έρθει 2η στην τελική κατάταξη και πέρυσι η Νίνα Ζίλι με το «L’ amore e femmina» 9η.

Τη μουσική του τραγουδιού «L’ essenziale», έχουν γράψει ο Roberto Casalino και ο Francesco De Benedittis, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι συνθέτες και ο ερμηνευτής Marco Mengoni.

Ήδη τα σχόλια για την φετινή Ιταλική συμμετοχή είναι πολύ θετικά ενώ χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Corriere Della Sera αναφέρθηκε στον Mengoni ότι από το Σαν Ρέμο ανοίγει τα φτερά του για τη Γιουροβίζιον.

Το τραγούδι έχει γίνει πολύ αγαπητό στην Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελβετία και αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νέα δισκογραφική δουλειά του Marco Mengoni που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες με τίτλο Pronto a Correre.

Όσο για τα φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον ακούγονται έντονα τα τραγούδια της Δανίας και της Ρωσίας.

Την Ελλάδα ως γνωστό θα εκπροσωπήσει στον α' ημιτελικό ο Θεσσαλονικιός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης και οι Κόζα Μόστρα με το "Alcohol is free", σε μία συμμετοχή, ανατρεπτική για τα δεδομένα της Ελλάδας που ελπίδα όλων είναι να έχει επιτυχία στον απρόβλεπτο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

 

Ο Ιταλός τραγουδιστής Marco Mengoni που θριάμβευσε στο φετινό Σαν Ρέμο και τώρα οδεύει προς το Μάλμε.

Ο Ιταλός τραγουδιστής Marco Mengoni που ...

Ο Ιταλός τραγουδιστής Marco Mengoni που θριάμβευσε στο φετινό Σαν Ρέμο και τώρα οδεύει προς το Μάλμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture