Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: To Λύκειο Ελληνίδων τιμά τους αγωνιστές του ΄21

Πάτρα: To Λύκειο Ελληνίδων τιμά τους αγω...

Επετειακή εκδήλωση στις 24 Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί ημέρα μνήμης και περισυλλογής. Είναι η ημέρα που σηματοδότησε την Αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους και οδήγησε στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, με πίστη στα ιδανικά της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας επιθυμώντας να τιμήσει τη μνήμη των αγωνιστών της Ελευθερίας που αποτελούν, και στις ημέρες μας, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, προσκαλεί όλους να συμμετέχουν στην επετειακή εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013, ώρα 7.00μ.μ. , στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχουν:

· οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Κου Δημήτρη Ηλία και

· η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Λυκείου με χοράρχη τον Κο Δημήτρη Σακαλή, πλαισιωμένη από παραδοσιακά όργανα.

· κείμενα και παρουσίαση της εκδήλωσης από την Κα Μαρίνα-Μπακανάκη-Ηλία, Φιλόλογο-Διευθύντρια Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοτικά τραγούδια Πελοποννήσου και χορούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για να αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής σε όλους αυτούς που αποτέλεσαν παράδειγμα εθνικής ομοψυχίας και πατριωτισμού, που πολέμησαν και θυσιάστηκαν «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture