Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Τετάρτη η τελευταία παράσταση της πολιτικής καρναβαλικής σάτιρας "Επί του πλατίσκαλου"

Πάτρα: Την Τετάρτη η τελευταία παράσταση...

Στο Ουζοθεραπευτήριο "ΤΟ 47"

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη στο 13 Μαρτίου και ώρα 23.00 στο Ουζοθεραπευτήριο "ΤΟ 47" (Λόντου 63 και Ρούφου) οι παραστάσεις της πολιτικής  καρναβαλικής  σάτιρας  ‘’Επί του πλατίσκαλου’’. Οι προηγούμενες παραστάσεις της πολιτικής  καρναβαλικής  σάτιρας  πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε μια σειρά κλειστών χώρων της πόλης, που αποτελεί ‘’έργον ανορθόγραφον και έμετρον, μιας σκηνής και μιας πράξης’’, προτεινόμενο από το συγγραφέα του, τυπογράφο Αντώνη Κ. Παπαντωνόπουλο.

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων «Τέχνες στο δρόμο» και είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας». Η παράσταση παρουσιάστηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της ‘’Πολυφωνικής’’ και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Αθηνάς Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Μια κουλουρού, λοιπόν και ένας ψηλικατζής
εκφώνησαν έμετρα,
μια διαμαρτηρία,
δια τα φαύλα όπου ζει,
αυτή η κοινωνία…
στους κάτωθι χώρους:

Καφέ ‘’Yapi’’, Καφέ ‘’Blue  Monday’’, Bistro ‘’Η Τρελή  Ροδιά’’, Τεϊοποτείο ‘’Το Τραμ’’, Bistro ‘’Sakis  Bistrot’’,  Κουζίνα ‘’Tapas’’, Καφέ ‘’Ιντεάλ’’ και  Καφέ ‘’Due  Piani’’.

H παράσταση-βαλίτσα είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες ώστε να είναι ευέλικτη και να παρουσιάζεται σε διασκεδαστήρια. Το θέμα της επίκαιρο και  εμπνευσμένο από την οικονομική κρίση και την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Οι συντελεστές-«θαμώνες» κάνουν στους χώρους μια θεαματική, θορυβώδη είσοδο κρατώντας πλακάτ και εκπλήττοντας τους ανύποπτους πελάτες των κέντρων. Στην παράσταση βασικό ρόλο έχει η μουσική παιγμένη ζωντανά, ενώ κυρίαρχος είναι ο διαδραστικός χαρακτήρας της και ο τόπος με τον οποίο οι συντελεστές εμπλέκουν τους πελάτες κάνοντάς τους να συμμετέχουν ενεργά ως μέρος της παράστασης.

Ενδεικτικό του ύφους της παράστασης είναι το παρακάτω απόσπασμα από το κείμενο του Αντώνη Παπαντωνόπουλου:
«Η Ελλάς τρώει τις σάρκες της
και ζει σε άλλους αιώνες
και σαν την πόρνη φέρεται,
που γεμίζει κηδεμόνες.
Να διαφεντεύουνε αυτοί
πια τα οράματά της
και έστειλε αλλοδαπούς
τα νιάτα τα δικά της»

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Έργον ανορθόγραφον και έμετρον: Aντώνης Κ. Παπαντωνόπουλος, Κομφερανσιέ: Κωνσταντίνος Σολωμός, Κουλουρού: Σταυρούλα Καπετανάκη, Ψηλικατζής: Διονύσης  Τουλιάτος.
Θαμώνες: Καλυψώ Γαλάνη, Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Ελισάβετ Δελάκα, Φωτεινή Δημακοπούλου, Μαρία Δημητροπούλου, Νίκη Καρακώστα, Ρένα Πεφάνη, Τίνα Μόσχου, Φούλα Μουχτουρή, Θάνος Γρίβας, Νάντια Κουλούρη.
Κλαρινέτο- σαξόφωνο: Ελευθερία Φάκου, Δήμητρα Κολλιοπούλου, Σοφία Σιάφα.
Ενδυματολογική επιμέλεια: Εύα Κοσμοπούλου  και Φούλα Μουχτουρή.
Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου
Happening [Θεατρικός μονόλογος]: Φωτεινή Δημακοπούλου- Νίκη Καρακώστα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture