Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επιτυχημένα κύλησε η πρεμιέρα του έργου "Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ" στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας-Δείτε φωτό

Επιτυχημένα κύλησε η πρεμιέρα του έργου ...

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο νέο πειραματικό θεατρικό χώρο στην αίθουσα Μπάρι, χωρητικότητας 150 θέσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 στις 22.30 η πρεμιέρα του έργου «Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ» στην Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στην οδό Όθωνος Αμαλίας, Καρόλου και Σανταρόζα 7.

H πρεμιέρα που σηματοδότησε και την έναρξη λειτουργίας του πειραματικού θεατρικού και εκπαιδευτικού χώρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι, έγινε παρουσία του προέδρου του Πολιτιστικού Τομέα, κ. Νίκου Κωστόπουλου, της προέδρου του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Νανάς Πατρώνη, της αντιπροέδρου Μαριάννας Σταματιάδου, των μελών του Δ.Σ. του θεάτρου Χ. Καρλιαύτη, Αλέξη Σκαρμέα, του περιφερειακού Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χρήστου Ασημακόπουλου, του χορηγού του θεάτρου και διευθυντή των SUPERFAST FERRIES Γιώργου Τελώνη, δημοσιογράφων,  φίλων του θεάτρου και συνεργατών του.

Επίσης παρόντες στην πρεμιέρα ήσαν οι Κωστής Καπέλας, Βαγγέλης Πολίτης, Γιώργος Κοζίας, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Δίπλας, ο Φάνης Δίπλας του θεάτρου "Λιθογραφείον", κ.α. καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής που έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα και τη θερμή υποδοχή της παράστασης από το Πατρινό κοινό.

Δύο σκηνοθέτες με μία ομάδα νέων ηθοποιών προσπάθησαν  να εξερευνήσουν το μυστήριο της δραματουργίας του Χάουαρντ Μπάρκερ.

Η  παράσταση «Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ» είναι αποτέλεσμα μιας υποκριτικής έρευνας στον ιδιαίτερο λόγο του Άγγλου δραματουργού και εντάσσεται σε έναν κύκλο πειραματικών παραστάσεων, που θα συστήνουν στο ενδιαφερόμενο κοινό, κάποιον σημαντικό θεατρικό συγγραφέα.

Η επιλογή να παρουσιαστούν τέσσερις σκηνές από το έργο “13 Αντικείμενα, σκηνές υποδούλωσης” έγινε λόγω της μικρής καθαρής φόρμας των μονόπρακτων, κάτι που θεωρήσαμε δόκιμο τόσο για την έρευνα όσο και για μια πιο “φιλική” πρώτη συνάντηση του κοινού με τον Χ. Μπάρκερ.

Με σημείο εκκίνησης τα αντικείμενα ο Μπάρκερ εντοπίζει το παρελθόν και σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα. Ο άγνωστος πόνος, η περιγραφή της επιθυμίας, η αναταραχή, η αναστάτωση. Σπουδή στην υποδούλωση που τελικά αποδεικνύεται επιλογή. Σπουδή στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ήρωες που στέκονται απέναντι στο θέατρο , την εξουσία , την αγάπη το θάνατο, όχι για να διδάξουν, αλλά να μοιραστούν με καθένα μας ξεχωριστά τα μυστικά τους.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά, Θοδωρής Αμπαζής.

Δραματουργική επεξεργασία: Ρούσα Μπαλασοπούλου

Παίζουν : Γιάννης Δενδρινός , Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση

Παραστάσεις :Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:30

Προπώληση εισιτηρίων-κρατήσεις :στο Μπάρι-Όθωνος Αμαλίας 6-τηλ.2610 623730.

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως και την προσεχή Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture