Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλήθος γνωστών καλλιτεχνών στην χθεσινή Αθηναική πρεμιέρα του "Πλούτου" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας-Δείτε φωτό

Πλήθος γνωστών καλλιτεχνών στην χθεσινή ...
Μαρτάτος Tάκης

Παρέστησαν και οι πρώην καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΔΗΠΕΘΕ, Λυδία Κονιόρδου και Γιάννης Βόγλης

Εξαιρετικά κύλησε η χθεσινή επίσημη πρεμιέρα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις στο θέατρο Εμπορικόν στου Ψυρρή στην Αθήνα.

Πλήθος καλλιτεχνών έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα του κλασικού και συγχρόνως επίκαιρου έργου του Αριστοφάνη που ανέβασε με χιούμορ, ξεχωριστή ενέργεια και μία ομάδα 7 εξαιρετικών ηθοποιών που ερμηνεύουν, τραγουδούν και παίζουν μουσικά όργανα επί σκηνής, ο Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις (βραβείο Κάρολος Κουν για την καλύτερη παράσταση αρχαίου δράματος για τον «Οιδίποδα Τύραννο» με τον Αιμίλιο Χειλάκη).

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παιχθεί στην Αθήνα για περίπου είκοσι μέρες σε συμπαραγωγή με την Ελληνική Θεαμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η παράσταση «Πλούτος» ενθουσίασε το κοινό στην χθεσινή πρεμιέρα με το γκροτέσκο ύφος της και τις αστείες σκηνές της αλλά και τα ιδιαίτερα επίκαιρα μηνύματα της για το κυνήγι του πλούτου και τη φτώχεια που πλήττει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στην σημερινή εποχή λόγω της κρίσης.

Στη φωτό οι ηθοποιοί της παράστασης Γιώργος Παπανδρέου, Aποστόλης Πελεκάνος, Πάνος Αθανασόπουλος και Μάρω Παπαδοπούλου με τον Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Στη φωτό οι ηθοποιοί της παράστασης Γιώρ...

Στη φωτό οι ηθοποιοί της παράστασης Γιώργος Παπανδρέου, Aποστόλης Πελεκάνος, Πάνος Αθανασόπουλος και Μάρω Παπαδοπούλου με τον Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Στην λαμπερή πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 25/2/2013 το βράδυ, έδωσαν το παρών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής, η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Νανά Πατρώνη και το μέλος του ΔΣ του θεάτρου Χαριτίνη Καρλιαύτη-Σαρδελιάνου καθώς και η Πατρινή αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών στο Δήμο Αθηναίων, Αγγελική Αντωνοπούλου που λειτουργούσε παλιότερα την γκαλερί Επίκεντρο στην Πάτρα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η Πατρινής καταγωγής (από το Καλέντζι Αχαΐας) Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Γυναικολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Ανάμεσα στο κοινό της πρεμιέρας ήταν και οι πρώην καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λυδία Κονιόρδου και Γιάννης Βόγλης, οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μανόλης Μαυροματτάκης, Μαρία Ζορμπά, ο Πατρινός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Υρώ Μανέ, η Μάνια Παπαδημητρίου, ο Πατρινός συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος, ο Αχαιός στην καταγωγή σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος μαζί με την κόρη του, η κυρία Λόλα Νταιφά, ο σκηνοθέτης Στάθης Ληβαθινός, ο δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Γιώργος Βιδάλης και πολλοί άλλοι.

Ο βετεράνος ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Γιάννης Βόγλης μαζί με την κυρία Λόλα Νταιφά.

Ο βετεράνος ηθοποιός και πρώην καλλιτεχν...

Ο βετεράνος ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Γιάννης Βόγλης μαζί με την κυρία Λόλα Νταιφά.

Το θέατρο Εμπορικόν που έχει χωρητικότητα πάνω από 280 θέσεις ήταν γεμάτο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση «Πλούτος» σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου) έχει τύχει ιδιαίτερης προβολής στα Αθηναικά μέσα ενημέρωσης.

Να θυμίσουμε ότι στην παράσταση παίζουν οι Πάνος Αθανασόπουλος, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Κoυρούμπαλης, Μάρω Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Aποστόλης Πελεκάνος και Απόστολος Ψαρρός.

Η ηθοποιός Μάρω Παπαδοπούλου που κάνει την Πενία είναι σύζυγος του Τσέζαρις Γκραουζίνις.  Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του  Κέννι Μακ Λέλλαν και η θαυμάσια μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη. Βοηθός Σκηνοθέτη είναι η Μαρία Βίλογλου.

Παρούσα στην χθεσινή πρεμιέρα ήταν και η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σοφία Μαυρίδη.

Οι φωτό είναι από το σάιτ του star.gr.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture