Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δύο νέα καρναβαλικά τραγούδια έγραψε Πατρινός δημιουργός με μουσική οικογενειακή παράδοση

Δύο νέα καρναβαλικά τραγούδια έγραψε Πατ...
Μαρτάτος Tάκης

Πρόκειται για τον Ανδρέα Μικέ που έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική ενώ παίζει και μπουζούκι

Δύο καρναβαλικά τραγούδια σε ωραίο χορευτικό τέμπο, χαρούμενο ρυθμό και σατιρικό, χιουμοριστικό στίχο που αναφέρεται σε προβλήματα του καιρού μας όπως η κρίση και τα "χαράτσια", έχει γράψει ο Πατρινός μουσικός Ανδρέας Μικές.

Πρόκειται για τα καρναβαλικά κομμάτια «Ολέ» και «Αλί αλί» τα οποία ο Ανδρέας Μικές έχει ήδη ηχογραφήσει έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και τον γιο του Μιχάλη Μικέ που επίσης είναι μουσικός παίζοντας πλήκτρα (αρμόνιο).

Ο Ανδρέας Μικές έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική ενώ παίζει και μπουζούκι. Τα δύο αυτά κομμάτια αποδεικνύουν τη δυναμική και την φαντασία της τοπικής δημιουργίας ενώ όπως ανέφερε στο thebest.gr ο γιος του, Μιχάλης Μικές που έχει δουλέψει ως μουσικός σε γνωστά μαγαζιά της Πάτρας, όταν παίζει τα κομμάτια στα προγράμματα που συμμετέχει και συνεργάζεται, η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική και δημιουργείται μεγάλο κέφι.

Ακούγοντας κάποιος αυτά τα δύο αποκριάτικα τραγούδια, σίγουρα θα ευθυμήσει και θα χαμογελάσει ενώ στο μυαλό του θα έρθουν εικόνες παλιάς αποκριάς στην Πάτρα όταν τα τραγούδια που ακούγονταν ήσαν πιο απλά και άμεσα και ο στίχος τους διακωμωδούσε εικόνες και προβλήματα της καθημερινότητας.

Για παράδειγμα το πρώτο κομμάτι το «Ολέ» σε ένα χαρακτηριστικό σημείο κάνει λόγο για το μνημόνιο, πόσο καλύτερα ήταν παλιά με τη δραχμούλα καθώς και ότι ο Πατρινός την περίοδο του καρναβάλου θα πετάξει σκοτούρες και έννοιες στην Ξερόλακκα.

Στο δεύτερο κομμάτι ο στίχος μιλά για τη Μαυροδάφνη, το αγαπημένο μεθυστικό κρασί της Πατρινής αποκριάς, για το ρεύμα που χρωστάμε οι περισσότεροι αλλά και για τη Βουλή που αυτή όλα τα φταίει και τους μπατίρηδες της εποχής που πλέον είναι πάρα πολλοί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Μικέ είναι οικογένεια μουσικών. Ο πατέρας του Ανδρέα Μικέ, ο Μιχάλης Μικές 78 ετών σήμερα, άφησε εποχή με το μπουζούκι του, είχε συνεργαστεί με την σπουδαία Πατρινή λαική τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου (της οποίας ήταν ο 1ος της δάσκαλος) ενώ έχει εμφανιστεί και σε μουσικό αφιέρωμα στην τηλεοπτική εκπομπή που έκανε η Σεμίνα Διγενή, «Κοίτα τι έκανες».

Επιθυμία του Ανδρέα Μικέ και του γιου του Μιχάλη είναι τα δύο αυτά καρναβαλικά τραγούδια να ακουστούν στη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πατρινής αποκριάς.

Μάλιστα το διάστημα αυτό αναμένεται να υποβάλλουν τα κομμάτια και επίσημα στον αρμόδιο Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» του Δήμου Χαράλαμπο Καρκούλια και την καλλιτεχνική διευθύντρια του καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture