Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επτά προσφορές για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στη Φυλή - Πλησιάζει και η ώρα της Αχαϊας

Επτά προσφορές για το Εργοστάσιο Απορριμ...

Δείτε ποιοί διεκδικούν το έργο

Συνολικά επτά  προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Φυλή).

Συγκεκριμένα προσφορές (είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα) κατέθεσαν οι :

1. Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ

2. Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ

3. Ένωση Εταιρειών  J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ

4. Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT  AE – ENVITEC AE

5. Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ  ΑΤΕ

6. Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ

7. Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη φάση αυτή κατατίθενται μόνο τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό, και θα ακολουθήσει η β’ φάση με τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και τέλος η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Με το διαγωνισμό για το εργοστάσιο της Φυλής ολοκληρώθηκε η α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική μέσω ΣΔΙΤ, με τον ίδιο δηλαδή τρόπο που θα προκηρυχθεί και το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στο Φλόκα Αχαίας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

«Όταν στις 8 Οκτωβρίου 2012 υποβάλαμε το αρχικό αίτημα προς την ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης για την κατασκευή των 4 εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων, πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα καταλήξουμε ποτέ. Σήμερα»,  υπογράμμισε, «μόλις τέσσερις μήνες μετά, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Με ρυθμούς πρωτόγνωρους για διαδικασίες δημοσίων διαγωνισμών, ο ΕΔΣΝΑ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δικαιολογητικών των εταιρειών»  και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο Ανταγωνιστικός Διάλογος.

«Όσοι θέλουν να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της Αττικής έχουν χρέος να συμμετέχουν. Όσοι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα και επιθυμούν τη συνέχιση της τριτοκοσμικής κατάστασης, μπορούν να συνεχίσουν να εμποδίζουν το διάλογο, να καταθέτουν προσφυγές και να απειλούν. Εδώ κρίνονται οι προθέσεις όλων» και «καθένας ας κάνει τις επιλογές του», διεμήνυσε ο περιφερειάρχης.

Τέλος, όπως επεσήμανε, για πρώτη φορά τα τεύχη δημοπράτησης θα συνδιαμορφωθούν μέσα από διαδικασία διαλόγου, «χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, με ανοικτές όλες τις τεχνολογίες». «Αυτή την πρωτόγνωρη για δημόσιο διαγωνισμό ανοικτή διαδικασία κάποιοι δεν την επιθυμούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά