Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παράσταση "Έρως Νοσταλγός" από το Θέατρο Χωρίς Αυλαία ανεβαίνει στο Λιθογραφείον της Πάτρας

Η παράσταση "Έρως Νοσταλγός" α...

Θα κάνει πρεμιέρα στις 11/2 και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 5/3

Βασισμένη στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρως ήρως» και «Η Νοσταλγός» είναι η θεατρική παράσταση «Έρως Νοσταλγός» που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Λιθογραφείον της οδού Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα.

Η παράσταση ανεβαίνει στον Πάνω Χώρο του Λιθογραφείου από την θεατρική ομάδα «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» και θα παίζεται από τις 11 Φεβρουαρίου 2013 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 έως τις 5 Μαρτίου.

Το Θέατρο Χωρίς Αυλαία, με έδρα την γειτονική πόλη της Ναυπάκτου, όπου ήδη έχει παρουσιαστεί το έργο με επιτυχία, έχει διασκευάσει τα δύο διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα και «Αγίου» των ελληνικών γραμμάτων, σε μία ενιαία θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρως- ήρως» και «Η νοσταλγός», δημοσιεύτηκαν λίγους μήνες μετά το «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χ. Τρικούπη, την περίοδο του 1893. Σε μιαν Ελλάδα κατεστραμμένη οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα και σε μιαν Ελλάδα όπου οι αξίες όριζαν ακόμα την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων.

Ο Γιωργής της Μπούρμπαινας, μεταφέρει με τη βάρκα του την αγαπημένη του στο γάμο της, «με τη μητέρα της και με τον γαμβρόν». Τι θα γινόταν αν η Αρχόντω ερχόταν μόνη να τον βρει λίγο νωρίτερα; Το ένα διήγημα συμπληρώνει το άλλο διαστέλλοντας τις στιγμές της εσωτερικής πάλης των ηρώων. Ένα διαρκές παιχνίδι εναλλαγών, όπου οι ήρωες αφηγούνται το κείμενο και οι αφηγητές γίνονται ρόλοι.

Η ζωντανή μουσική (ούτι, νέι, κιθάρα, μπεντίρ) υπογραμμίζει τις δικές μας αναμνήσεις απ’ αυτό το ταξίδι, ακολουθώντας την εσωτερική μουσική που είναι διάχυτη στο έργο του Παπαδιαμάντη.

Είσοδος: 8€

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιούντας, Μουσική επιμέλεια: Μάνια Ασημακοπούλου Παίζουν οι Κωνσταντίνα Αντωνιάδου και Δημήτρης Σιούντας. Επίσης παίζουν οι μουσικοί: Μάνια Ασημακοπούλου (ούτι, κρουστά, φωνή), Γιώργος Τσιλιγιάννης (κιθάρα, νέι, φωνή).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture