Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Μεταμόσχευση χεριών σε Αμερικανό στρατιώτη που ακρωτηριάστηκε-Κατάφερε να επιζήσει

Μεταμόσχευση χεριών σε Αμερικανό στρατιώ...

Είχε τραυματιστεί από βόμβα στο Ιράκ το 2009

Ο Αμερικανός στρατιώτης Μπρένταν Μαρόκο ήταν ο πρώτος που κατάφερε να επιζήσει έχοντας χάσει και τα χέρια και πόδια του, παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του από βόμβα στο Ιράκ το 2009.


Θα έχει όμως τη δυνατότητα να αποκαταστήσει ένα μέρος της φυσιολογικής δραστηριότητάς του μετά την διπλή μεταμόσχευση χεριών στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα.
Η επέμβαση στον Μαρόκο, 26 ετών σήμερα, ήταν εξαιρετικά περίπλοκη και συνοδεύτηκε και από μεταμόσχευση μυελού από νεκρό δότη των χεριών ώστε να ελαχιστοποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή που θα χορηγηθεί για να μην απορριφθούν τα μοσχεύματα.
Η αναγέννηση των νευρικών κυττάρων γίνεται με ρυθμό το πολύ 2,5 εκατοστά τον μήνα, αναφέρουν σχετικά οι γιατροί.
Ο ίδιος ο Μαρόκο, που έχει ήδη προσθετικά πόδια, αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει και πάλι να οδηγήσει και να κολυμπήσει. Για την ώρα υποβάλλεται σε θεραπείες στο νοσοκομείο Τζον Χόπκινς όπου εγχειρίστηκε και αργότερα σε ιατρικό κέντρο του στρατού.
Και πάλι όμως θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να γνωρίζουμε σε τί βαθμό θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα νέα μέλη του, αναφέρει το BBC.
Αν όλα πάνε καλά και άλλοι πολυτραυματίες θα είναι σε θέση να δουν να αποκαθίσταται μέρος της φυσιολογικής δραστηριότητάς τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being