Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η ενδοκρινολογική διημερίδα Ενδόραμα '12

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η ενδοκρινολογική δι...

Οι πιο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις του 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενδοκρινολογικής διημερίδας ΕΝΔΟΡΑΜΑ ‘12 που πραγματοποιήθηκε στις 25-26/1/2013 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΕΝΔΟΡΑΜΑ έχει πανελλήνιο χαρακτήρα, αλλά διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πάτρα, με πρωτοβουλία των ενδοκρινολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολου Βαγενάκη (ομότιμου καθηγητή), Νεοκλή Γεωργόπουλου (επίκ. καθηγητή) και Κώστα Μάρκου (αναπλ. καθηγητή), και παρουσιάζει μια διαρκώς ανοδική τάση, τόσο στο επιστημονικό ενδιαφέρον όσο και στις συμμετοχές με ένα μονίμως κατάμεστο αμφιθέατρο.

Στον καθιερωμένο πλέον αυτόν θεσμό, που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά στην πόλη μας, παρουσιάστηκαν οι πλέον ενδιαφέρουσες παγκοσμίως δημοσιεύσεις του προηγούμενου έτους σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα της Ενδοκρινολογίας (σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια, κ.ά.) και συμμετείχαν γύρω στους τετρακόσιους ενδοκρινολόγους από όλη την Ελλάδα, αλλά και προσκεκλημένοι ομιλητές από το εξωτερικό.

Παράλληλα με τις επιστημονικές εργασίες διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, και το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ», μια πολιτιστική δράση με σαφή και διακριτό θεματικό άξονα, την επιμέλεια του οποίου έχει η ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ» ήταν προσανατολισμένο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, ενώ τη φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών CERN, το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.

Το CERN ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα συμμετέχουν όχι μόνο τα κράτη-μέλη της ΕΕ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που είναι ιδρυτικό μέλος), αλλά και οι ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Ρωσία, Ιαπωνία, Τουρκία και η UNESCO.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου ο Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Ζιούτας, που εργάζεται από το 1976  στο CERN, παρουσίασε στους συνέδρους το παγκόσμιο αυτό εγχείρημα, σε ένα από τα πειράματα του οποίου συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ παράλληλα, στο φουαγιέ του ΣΠΚ, λειτουργούσε έκθεση φωτογραφιών και video που προέβαλε την ταυτότητα του CERN και τα πειράματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being