Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο "Django, ο τιμωρός" του Κουέντιν Ταραντίνο προβάλλεται στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε της Πάτρας

Ο "Django, ο τιμωρός" του Κουέ...

Η ταινία με τον Τζέιμι Φοξ έχει προταθεί για 5 Όσκαρ, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία

Με επιτυχία προβάλλεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας (στην Πάτρα στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε) η νέα ταινία του τρομερού παιδιού του ανεξάρτητου Αμερικάνικου σινεμά και πρώην ιδιοκτήτη βίντεο κλαμπ και φανατικού σινεφίλ, του 50χρονου Κουέντιν Ταραντίνο από το Νόξβιλ του Τενεσί.

Η ταινία λέγεται «Django: Ο Τιμωρός-Django Unchained» και είναι ένα Αμερικανικό γουέστερν, ο τίτλος, ο βασικός ήρωας και η τοποθεσία του οποίου είναι εμπνευσμένα από τα σπαγκέτι γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Νέρο που είχαν γυριστεί τέλη του ’60.

Στην ταινία του Ταραντίνο (Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το Pulp Fiction το 1995) πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κρίστοφ Βαλτς, Κέρι Γουάσινγκτον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Η ταινία διαδραματίζεται στο Νότο δύο χρόνια πριν την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο (Τζέιμι Φοξ) είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο, χωριστά από τη σύζυγό του Μπρουμχίλντα.

Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο από τους κακούς ιδιοκτήτες του και του δίνει την επιλογή να τον βοηθήσει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους Αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων, τους οποίους μόνο ο Τζάνγκο έχει δει.

Για αντάλλαγμα, ο Σουλτζ θα ελευθερώσει τον Τζάνγκο από τη σκλαβιά και θα τον βοηθήσει να πάρει τη σύζυγό του πίσω από τον Κάλβιν Κάντι.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις 25 Δεκεμβρίου 2012 και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, (για Καλύτερη Ταινία, Πρωτότυπου Σεναρίου, Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς, φωτογραφίας για τον Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον και ηχητικών εφέ).

Η ταινία που διανέμεται στην Ελλάδα από την Feelgood Entertainment βραβεύτηκε με δύο Χρυσές Σφαίρες Καλύτερου Σεναρίου στον Ταραντίνο και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Βαλτς.

Στα Αμερικάνικα ταμεία ήδη έχει φτάσει τα 140 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture