Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ελληνική εταιρεία επενδύει 200 εκατομμύρια ευρώ στο Βελιγράδι

Ελληνική εταιρεία επενδύει 200 εκατομμύρ...

Ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια real estate από την Lamda Development

Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα σχέδια real estate στα Βαλκάνια, βρίσκεται η Lamda Development, καθώς παρουσιάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για το project, «Beko» στο Βελιγράδι, κόστους επένδυσης άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια του συγκροτήματος κτιρίων στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας, τα οποία θα καλύψουν 94.000 τ.μ., υλοποιήθηκαν απ' ένα από τα διασημότερα στούντιο διεθνώς, το Zaha Hadid Architects με έδρα το Λονδίνο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει πάνω από 900 project κάθε είδους σε 45 χώρες (τελευταία κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου Εθνικού Σταδίου της Ιαπωνίας στο Τόκιο).

Το επενδυτικό πλάνο της Lamda στο Βελιγράδι θα συνίσταται στη δημιουργία ενός πολυσυγκροτήματος οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών χρήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα κάθε είδους κ.ά.. Στη φάση της κατασκευής του, το «Beko» θα απασχολήσει σχεδόν 2.000 άτομα, ενώ θα δημιουργήσει, μετά την αποπεράτωση του, 1.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Επί της ουσίας, το συγκρότημα θα καταστεί το νέο κέντρο της Σερβικής πρωτεύουσας, καθώς ούτως ή αλλιώς η έκταση, που θα αναπτυχθεί, βρίσκεται πολύ κοντά στο σημερινό κέντρο του Βελιγραδίου, σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο, περιβαλλόμενο από ιστορικά μνημεία της πόλης.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που περιέχει παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, είχε περιέλθει στην κατοχή της Lamda το 2007 σε δημοπρασία και έναντι 55,8 εκατ. ευρώ, αφού χρεοκόπησε η ομώνυμη εταιρεία, «Beko».

Ωστόσο η κατασκευή του δεν προχώρησε ταχύτερα, εξαιτίας της κρίσης στη Σερβική οικονομία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία κατέστησε ανεπίτρεπτη την προώθηση ανάλογων επενδύσεων, όπως γράφει η "Ημερησία".

Η καλυτέρευση των οικονομικών συνθηκών στα Βαλκάνια και στη Ν.Α. Ευρώπη επιτάχυνε τα σχετικά σχέδια της Lamda, η οποία θα χρειαστεί να αποσπάσει και σειρά αδειοδοτήσεων - πολεοδομικών εγκρίσεων για το «Beko» από τις αρμόδιες Σερβικές υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι η Lamda διαθέτει και άλλο προνομιακό ακίνητο στο Βελιγράδι, στο οποίο επίσης είχε προγραμματίσει την υλοποίηση real estate επένδυσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά