Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έγινε στην Αθήνα η φιλανθρωπική επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Κ. Γαβρά-Δείτε φωτό

Έγινε στην Αθήνα η φιλανθρωπική επίσημη ...

Μεταξύ των παρευρισκομένων θεατών ήταν και ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χ. Σαρτζετάκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η πρώτη «Μυστική Πρεμιέρα» του 2013, στον κινηματογράφο «Δαναός», στην Λεωφ. Κηφισίας και Πανόρμου όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφικός δημιουργός Κώστας Γαβράς παρουσίασε την τελευταία του αξιόλογη ταινία, με τίτλο «Le Capital» (Το Κεφάλαιο).

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκαντ Ελμαλέχ που σχολιάζει την τωρινή οικονομική κρίση και συγκυρία, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες της χώρας μας από την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 σε διανομή από την Odeon.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απροσδόκητη και η προβολή - τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Σύλλογος των Φίλων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» - γέμισε ασφυκτικά, με τους θεατές να αγκαλιάζουν και να επικροτούν τόσο τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, όσο και το αριστουργηματικό φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά που ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στην Γαλλία.

Ανάμεσα στους 500 και πλέον θεατές της χθεσινοβραδινής φιλανθρωπικής κινηματογραφικής εκδήλωσης, η οποία είχε οικοδεσπότες των Κώστα Γαβρά αλλά και τη σύζυγο και παραγωγό του Μισέλ Ρέι Γαβρά, ήσαν κινηματογραφόφιλοι και άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής σκηνής του τόπου. Μεταξύ αυτών, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Χρήστος Σαρτζετάκης, η Υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη, η πρώην Υφυπουργός Εργασίας  Άννα Νταλάρα με τον σύζυγό της, τον τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κος Lorenzo Amberg, η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Έφη Θεοδώρου, οι σκηνοθέτες Τάσος Μπουλμέτης και Πένυ Παναγιωτοπούλου.

Ακόμα παρέστησαν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, οι ηθοποιοί Ντίνος Αυγουστίδης, Αριέττα Μουτούση και Ιωάννα Παππά, ο παραγωγός Κώστας Λαμπρόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εύα Νάθενα, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος και πολλοί ακόμη φίλοι και θαυμαστές του έργου του βραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το "Ζ" το 1969 και Όσκαρ σεναρίου για το φιλμ "Ὁ Αγνοούμενος" το 1982).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture