Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου για τον Νίκο Τεμπονέρα

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου για τον Νίκο Τεμπονέρα

Δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης

Λόγω έκτακτης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Χατζηλάμπρου δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Σε  σχετική δήλωσή του αναφέρεο:

Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα από το παρακράτος της δεξιάς, τον Γενάρη του 1991, σημάδεψε τους αγώνες της νεολαίας αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς, που έδινε εκείνον τον καιρό τη δική της μάχη στις αναδιαρθρώσεις τής τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκπαίδευση. Σε καιρούς που ο νεοφιλελευθερισμός άρχισε να επελαύνει γοργά στην Ελλάδα και το «τέλος της ιστορίας» ήταν το κυρίαρχο δόγμα σκέψης, το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της εποχής ανέτρεψε τα δεδομένα, καταργώντας έναν νόμο και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ιστορία δεν τελειώνει έτσι απλά.

Ο Νίκος Τεμπονέρας έγινε σύμβολο αγωνιστικότητας με τη στάση του, στεκόμενος ως δάσκαλος δίπλα στους μαθητές του, δίνοντας ένα μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, σε καιρούς επίσης δύσκολους, με την τρόικα εσωτερικού να διώχνει τη νεολαία μας στη μετανάστευση και να στραγγαλίζει τη χώρα, το μάθημα εκείνο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Η αγωνιστική στάση του Νίκου παραμένει το παράδειγμα για κάθε δάσκαλο, για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η ιστορία, και πάλι, δεν θα τελειώσει στους μονόδρομους των μνημονίων τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις