Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η χθεσινή συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας-Δείτε φωτό

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η χθεσινή σ...

Ο τίτλος της συναυλίας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Θανάση Τσιπινάκη, ήταν "40 μέρες απουσίας"

"40 ημέρες απουσίας" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων που είχε θεσπίσει και διηύθυνε από το 1985 ο μαέστρος Θανάσης Τσιπινάκης που έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2012.

Στη συναυλία που συγκέντρωσε πολύ κόσμο και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συμμετείχε ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν εξαιρετικά φορτισμένη συγκινησιακά, δεν ήταν όπως προλόγισε μέλος της Ορχήστρας, ένα αφιέρωμα ή κάτι παρόμοιο στον εκλιπόντα μαέστρο Θανάση Τσιπινάκη, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε, «Μαέστρο, η εκδήλωση αυτή γίνεται για να εκφράσουμε αυτό που νοιώθουμε όλοι.

Την απουσία σου και τη βαθιά μας λύπη. Απουσία από τις ώρες στις πρόβες και από όλα τα υπόλοιπα. Είμαστε όμως σίγουροι ότι σήμερα από εκεί πάνω θα μας διευθύνεις».

Στη θέση του μαέστρου υπήρχε μια παρτιτούρα με τον «Ουράνιο Μύθο - Αναπαράσταση Απουσίας» του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Κώστας Θωμαΐδης, ο οποίος είπε και δυο λόγια για τη συνεργασία του με τον Θανάση Τσιπινάκη και την Ορχήστρα, η οποία κατέληξε πολύ γρήγορα σε δυνατή φιλία αφού και οι δύο μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Τη γλώσσα της μουσικής στα ίδια ακόρντα και στις ίδιες συγχορδίες.

'Ενα είναι σίγουρο ότι χθες ο Θανάσης Τσιπινάκης ήταν εκεί, «παρών». Η εξαιρετική εμφάνιση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων μαρτυρούσε ότι ο Θανάσης Τσιπινάκης ήταν μέσα στο καθένα μέλος της, στην καρδιά και το μυαλό τους.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture