Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Γκαλερί Cube παρουσιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Αντώνη Παπαδόπουλου με τίτλο «allegoria»

Η Γκαλερί Cube παρουσιάζει την ατομική έ...

11 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2013

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Αντώνη Παπαδόπουλου με τίτλο «allegoria». Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα και σχέδια σε ένα διάλογο μεταξύ τους. Έντονες  έγχρωμες εικόνες περιλαμβάνονται σαν φωτεινές λεπτομέρειες στα ασπρόμαυρα σχέδια του καλλιτέχνη. Τα σχέδια αυτά συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται με τα έγρωμα ζωγραφικά τελάρα, όπου η φαντασία και η πραγματικότητα εναλλάσονται μεταξύ τους, δημιουργώντας κόσμους ποιητικά εξωπραγματικούς.

O Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης γράφει για την allegoria του Αντώνη Παπαδόπουλου:

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, αξιοποιώντας μια απόλυτα αναπαραστατική φόρμα, παρουσιάζει έργα που κινούνται στο μεταίχμιο του αντικειμενικού, του φανταστικού και του ονειρικού, διερευνώντας και διευρύνοντας τις εκφραστικές του δυνατότητες. Η ακρίβεια και η οξύτητα του σχεδίου σε συνδυασμό με την καθαρότητα και τη λάμψη του χρώματος εντείνουν τις εξωστρεφείς καταγραφές της φαντασίας του, ενεργοποιούν το «μυστήριο» και το «αίνιγμα» της κάθε εικόνας.

Σ’ ένα απόλυτα προσωπικό ύφος συντάσσει ένα σώμα εικονιστικών αναφορών και παραπομπών που τις επεξεργάζεται, τις μετασχηματίζει και τις ενσωματώνει σε συνθέσεις ευρηματικές και ευφάνταστες, τολμηρές, ανατρεπτικές και πρωτότυπες, τόσο πλαστικά όσο και νοηματικά, αποκαλύπτοντας νέες διαστάσεις της πραγματικότητας. Παράλληλα, η συμβίωση ετερόκλητων μοτίβων διευρύνει την όραση σ’ ένα φασματικό σύμπαν, οι μορφές και οι σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους είναι τα κλειδιά ενός εικονογραφικού κώδικα που οδηγεί σε περαιτέρω επίπεδα ανάγνωσης και προσέγγισης υποβάλλοντας μια παράδοξη ατμόσφαιρα όπου το αυτονόητο αποκτά έναν άλλο, καθόλου προβλέψιμο, χαρακτήρα.

Τα ασπρόμαυρα, μεγάλων διαστάσεων, σχέδια με μολύβι και τα θέματα των ζωγραφικών του συνθέσεων μοιάζουν να αποτελούν την ορατή πλευρά ψυχικών καταστάσεων και συμπεριφορών, να αντηχούν όψεις της αντιφατικότητας του κόσμου, να υπονομεύουν τη συνηθισμένη πρόσληψη των πραγμάτων, να ιχνηλατούν και να αποτυπώνουν μυστικές συνδέσεις και συσχετισμούς μέσα από απρόσμενες συναντήσεις, ισορροπίες, αντιθέσεις και εντάσεις, τεχνικές αφήγησης, συνειρμούς και προσωπικές εξομολογήσεις.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2013

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture