Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέθανε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τσαρλς Ντέρνινγκ σε ηλικία 89 ετών

Πέθανε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τσα...

Είχε παίξει στο "Κεντρί" αλλά και στην "Τούτσι" με τον Ντάστιν Χόφμαν

Στις 24 Δεκεμβρίου 2012 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τσαρλς Ντέρνινγκ που είχε παίξει στο Μπρόντγουαιη αλλά και σε σχεδόν 200 κινηματογραφικές ταινίες.

Ο ρόλος που τον καταξίωσε ήταν το 1972 στο βραβευμένο με Τόνυ έργο «That Championship Season» ενώ μία χρονιά αργότερα έπαιξε έναν διεφθαρμένο αστυνομικό, τον Σνάιντερ στο βραβευμένο με 7 Όσκαρ «Κεντρί» του Τζορτζ Ρόι Χιλ όπου καταδίωκε τον κομπιναδόρο Τζόνι Χούκερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ).

Προτάθηκε δύο φορές για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου (η μία για το φιλμ του Μελ Μπρουκς «To Be or not to be» το 1983) ενώ άφησε εποχή και με τους ρόλους του στην «Σκυλίσια μέρα» του Σίντνει Λιούμετ το 1975 πλάι στον Αλ Πατσίνο και στην «Τούτσι» του Σίντει Πόλακ το 1982 όπου υποδύθηκε τον χήρο άνδρα που ερωτευόταν την Τούτσι-Ντάστιν Χόφμαν!

Ακόμα ο Ντέρνινγκ που είχε γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1923 στη Ν. Υόρκη, είχε τιμηθεί το 1990 με το βραβείο Τόνυ καλύτερου ηθοποιού για το ρόλο του Big Daddy στη «Λυσσασμένη Γάτα» του Τένεσι Ουίλιαμς ενώ στο σινεμά είχε παίξει επίσης στο «The Front Page» του Μπίλι Γουάιλντερ και στο «North Dallas Forty-Οι Σαράντα του Τέξας» το 1979 όπου υποδύθηκε έναν προπονητή του αμερικάνικου φούτμπολ.

Η κόρη του Jeanine Durning είναι γνωστή χορεύτρια μοντέρνου χορού και χορογράφος στη Νέα Υόρκη.

Ο εκλιπών παρέμενε ενεργός κινηματογραφικά και ετοίμαζε την ταινία «Scavenger Killers» με τον Ρόμπερτ Λοτζία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture