Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: “50 Χρόνια Διπλή Έλικα DNA” “15 Χρόνια ΜΠΣ Ιατρική Χημεία”

Πάτρα: “50 Χρόνια Διπλή Έλικα DNA” “15 Χ...

Επετειακή Ημερίδα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή Ημερίδα υποδοχής Μεταπτυχιακών Φοιτητών, που διοργάνωσε το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας, Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Ημερίδα είχε θέμα: “50 Χρόνια Διπλή Έλικα DNA - 15 Χρόνια ΜΠΣ Ιατρική Χημεία” και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ..

Την Ημερίδα προλόγισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Παναγιωτάκης με μήνυμά του, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Χ. Κορδούλης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Χημείας, Ιατρικής και Φαρμακευτικής  κ.κ. Θ. Χριστόπουλος, Χ. Γώγος και Σ. Νικολαρόπουλος και εκπρόσωπος των Μεταπτυχιακών Φοιτητών. Ο Διευθυντής του Προγράμματος, κ. Γ. Ματσούκας, αναφέρθηκε στα 15 χρόνια λειτουργίας του, στο πώς ξεκίνησε, στους συντελεστές και στην πρόοδο του.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν εκλαϊκευμένες, εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλίες που αφορούσαν το DNA και τις επιπτώσεις στις επιστήμες και στη ζωή, από τους κ.κ. Σταμάτη Αλαχιώτη, Νικόλαο Μοσχονά, Γεώργιο Πατρινό, Θεόδωρο Χριστόπουλο και Χριστόδουλο Φλωρδέλλη. Στο τέλος της Ημερίδας, παρουσιάστηκε εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδήλωση από τον κ. Στέφανο Κάσδαγλη, Φυσικό και Ερευνητή.

Η Ημερίδα έγινε με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος και τα 50 χρόνια από την απονομή του Βραβείου Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας στους James Watson και Francis Crick για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA (10 Δεκεμβρίου 1962 - 10 Δεκεμβρίου 2012).

Το ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” προσφέρει στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα ειδικό επιστημονικό αφιέρωμα με λεπτομέρειες από την επίσκεψη του James Watson στο Πανεπιστήμιο και στην Πόλη μας (http://goo.gl/Vvr86). Η Ομιλία του James Watson κατά την απονομή του Nobel στις 10/12/1962 και το κείμενο της Διάλεξής του στις 11/12/1962, παρατίθενται στα παρακάτω links:

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1962/watson-speech.html

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1962/watson-lecture.html

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας (1997-2012). Το Πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον κόμβο αριστείας του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being