Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εικοσιεννέα εικαστικοί δημιουργοί "συνασπίζονται" για την ενίσχυση της Κίνησης "Πρόταση" της Πάτρας

Εικοσιεννέα εικαστικοί δημιουργοί "...
Μαρτάτος Tάκης

Η έκθεση με έργα τους εγκαινιάζεται την Πέμπτη 13/12 στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά στη Γούναρη και Καρατζά

Εικοσιεννέα εικαστικοί δημιουργοί, σχεδόν όλοι από την Πάτρα, προσέφεραν έργα τους για μία ξεχωριστή ομαδική έκθεση που θα εγκαινιαστεί αυτή την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30 στην αίθουσα των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών στην οδό Δημητρίου Γούναρη και Καρατζά στην Πάτρα.

Σκοπός της έκθεσης που ανοίγει τις πύλες της από σήμερα 12/12 και θα διαρκέσει έως και τις 21 Δεκεμβρίου, είναι η οικονομική ενίσχυση από τις πωλήσεις των έργων, της Κίνησης «Πρόταση» και συγκεκριμένα του ιδιόκτητου διώροφου κτιρίου στην οδό Σαρανταπόρου 20 που ανακαινίστηκε πρόσφατα μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από το σεισμό του 2008.

Το κτίριο στεγάζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  αλλά και στο στέκι της «Πρότασης» καθώς και τα σεμινάρια και άλλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Νίκος Μακρής, η προσφορά της Κίνησης «Πρόταση» στην απεξάρτηση είναι πολύ μεγάλη. Την έκθεση διοργανώνουν η Ένωση Εικαστικών Πάτρας σε συνεργασία με την Κίνηση «Πρόταση», υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Χρήστος Κουτσούκης ανέφερε ότι τα έργα προέρχονται από τις συλλογές των ζωγράφων και πως οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 50 έως και 400 ευρώ τα πιο ακριβά.

«Οι τιμές θα είναι συμβολικές μιας και ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός για την οικονομική ενίσχυση της “Πρότασης” και ευελπιστούμε στην ανταπόκριση του κόσμου», τόνισε ο κ. Κουτσούκος προσθέτοντας ότι η Ένωση Εικαστικών Πάτρας αποτελείται από πτυχιούχους σχολών καλών τεχνών και βρίσκεται στον 1ο μόλις χρόνο λειτουργίας της.

Ανάμεσα στους 29 καλλιτέχνες που οι περισσότεροι είναι Πατρινοί και είτε ζουν εδώ ή στην Αθήνα, συγκαταλέγονται και δύο εικαστικοί δημιουργοί από την Χίο και την Κρήτη που έμαθαν για την προσπάθεια και θέλησαν να συμμετάσχουν κι αυτοί και να βοηθήσουν.

Η Κίνηση «Πρόταση», όπως ανέφερε ο Αλέξης Μουζακιώτης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της «Πρότασης», υπάρχει και αναπτύσσεται εδώ και σχεδόν 25 χρόνια υλοποιώντας προγράμματα πρόληψης των εξαρτησιογόνων  ουσιών και συμπεριφορών.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη των υπηρεσιών της “Πρότασης”, είναι σημαντικό να μπορέσουμε να συνεχίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζακιώτης.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, την Παρασκευή 7/12, η Πρόταση διοργάνωσε μία μεγάλη συναυλία στο γήπεδο του Απόλλωνα της Πάτρας με τους αγαπητούς τραγουδοποιούς Νίκο Πορτοκάλογλου και Φίλιππο Πλιάτσικα. Όπως ανέφερε ο κ. Μουζακιώτης, τη συναυλία απόλαυσαν πάνω από 1300 άτομα, προσέλευση που κρίθηκε ικανοποιητική αν και οι υπεύθυνοι της «Πρότασης» περίμεναν ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Στη συνέντευξη Τύπου για την έκθεση, παρέστη και ο Τριαντάφυλλος Λιάτσος από την ομάδα συντονιστών της Κίνησης «Πρόταση» που αναφέρθηκε στους εθελοντές και στις ομάδες της Κίνησης όπως των εμψυχωτών για τα νέα παιδιά, τις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, των γονέων και των εκπαιδευτικών, κ.α.

Οι καλλιτέχνες που θα εκθέσουν έργα τους στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά είναι οι εξής, Ανδρουτσάκης Στάθης, Αντωνέλλος Μιχάλης, Αραπάκου Δώρα, Βανταράκη Χρυσάνθη, Γεωργοπούλου Ελένη, Γιαννοπούλου Δώρα, Γιαννούλη Χαρά, Γρίβα Αντωνία, Θεμιστοκλέους Ελωίζος, Καλύβα Βάνα, Καπλάνη Βικτώρια, Κασπίρης Ανδρέας, Κηλίφη Μαρία, Κουτσούκης Χρήστος, Λυμπεράτος Ανδρέας, Μαλτέζου Ανδριάνα, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Ντε  Μαρτίνο Αλέξανδρος, Παντελής Διονύσιος, Πήττα Άννα, Πρέσσας Νίκος, Σπύρου Βασιλική, Στεφανίδη Χρύσα, Φίλιου Ιωάννα, Φιλιππούση Βιργινία, Φιόρος Γεράσιμος, Χατζήπαπας Αριστομένης και Χάχαλη Ευθαλία.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά,     10:00 – 13:00 και 18.00-21.00 και Σάββατο και Κυριακή -  11:00 – 14:00.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture