Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δεκαπέντε εξαιρετικές ταινίες θα προβληθούν στον β' κύκλο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας

Δεκαπέντε εξαιρετικές ταινίες θα προβληθ...
Μαρτάτος Tάκης

Η αρχή θα γίνει στις 14/1/2013 με το Χολυγουντιανό ρομαντικό φιλμ "Ένας μεγάλος έρωτας" με τον Κάρι Γκραντ

Μπορεί να απομένουν 2 ακόμα ταινίες για να ολοκληρωθεί ο α’ κύκλος προβολών της φετινής χειμερινής περιόδου της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας, ωστόσο από χθες η πρόεδρος της Λέσχης Ελένη Δάσιου εξέδωσε και μοίρασε στα μέλη της Λέσχης το πρόγραμμα προβολών του Β΄κύκλου.

Ο δεύτερος κύκλος που προβλέπεται εξίσου ποιοτικός και συναρπαστικός με τον πρώτο, περιλαμβάνει 15 συνολικά ταινίες, οι περισσότερες καινούριες και σε πρώτη προβολή στην Πάτρα.

Το ξεκίνημα θα γίνει τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε πάντα, με το παλιό Χολυγουντιανό αριστουργηματικό ρομαντικό φιλμ «An affair to remember-Ένας μεγάλος έρωτας», παραγωγής του 1959 σε σκηνοθεσία Λίο Μακ Κάρει με τους Κάρι Γκραντ και Ντέμπορα Κερ.

Θα ακολουθήσουν η ταινία «Η Αδελφή μου» σε σκηνοθεσία Ούρσουλα Μέγιερ (21/1) με τη Λία Σειντού, φιλμ που βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου και η Γαλλική ταινία του 1990 που ξανακυκλοφόρησε σε επανέκδοση, «Ο Εραστής της κομμώτριας» (28/1) του Πατρίς Λεκόντ με τους Ζαν Ροσφόρ και Άννα Γκαλένια.

Για τις 4/2 έχει προγραμματιστεί το Αργεντίνικο φιλμ «Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό» με τον Ρικάρντο Νταρίν και για τις 11/2 το «Jagten-Το Κυνήγι» του Δανού Τόμας Βίντεμπεργκ με τον Μαντς Μίκελσεν που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Κανών.

Στις 18/2 θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας η ταινία «Barbara» σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Πέτζολντ με τη Νίνα Χος, στις 25/2 η ταινία του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί (Ένας Χωρισμός) με τίτλο «Πυροτεχνήματα την Τετάρτη», παραγωγής 2006, στις 4/3 το «Like someone in love-Κάτι σαν έρωτας» που είναι η νέα δημιουργία του βραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι που εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία, στις 11/3 το πολυαναμενόμενο «Σώμα με σώμα» του Ζακ Οντιάρ με την Μαριόν Κοτιγιάρ σε μία συγκλονιστική δραματική ερμηνεία και στις 18/3 το «Teddy bear» σε σκηνοθεσία Μαντς Μαθίεσεν που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο τελευταίο Φεστιβάλ του ανεξάρτητου Κινηματογράφου Σάντανς στη Γιούτα των ΗΠΑ και με το βραβείο κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακόμα θα ακολουθήσουν στις 25/3 μία ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη, αγαπημένου των σινεφίλ, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, «Η Γυναίκα του Σταθμάρχη», παραγωγής 1977 με τους Ελίζαμπεθ Τρίσενααρ και Ούντο Κίερ, την Πρωταπριλιά η θρυλική Χολυγουντιανή ταινία του Ρόμπερτ Όλντριτζ, «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν» με το ρεσιτάλ ερμηνείας της Μπέτι Ντέιβις και της Τζόαν Κρόφορντ, στις 8/4 το νέο φιλμ του Φρανσουά Οζόν «Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο» με τους Φαμπρίς Λουκινί, Κριστίν Σκοτ Τόμας και Εμαμνουέλ Σενιέ, στις 15/4 ο «Χαμένος παράδεισος» του Μιγκέλ Γκόμες από την Πορτογαλία και στις 22/4 τελευταία ταινία του β’ κύκλου θα είναι το «Holy motors» του Λεό Καράξ με τον Ντενί Λαβάντ και τις Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ.

Το "Holy motors" είναι ένα σουρεαλιστικό, αινιγματικό φιλμ που συζητήθηκε πολύ στο τελευταίο Φεστιβάλ των Κανών και όχι μόνο.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ ανά προβολή ενώ οι τιμές των συνδρομών είναι 35 ευρώ η φοιτητική για 15 ταινίες και 43 ευρώ η κανονική.

Χθες 10/12 η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας πρόβαλλε με επιτυχία το Ισραηλινό φιλμ «Footnote-Γράψε λάθος» που είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 17/12 θα παιχθεί η ταινία «Ο Χορός των κατασκόπων» με τον Κλάιβ Όουεν.

Σκηνή από το "Holy motors".

Σκηνή από το "Holy motors".

Σκηνή από το "Holy motors".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture