Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουτσόγιωργα

Πάτρα: Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλ...

Στο "Περί Τεχνών"

Παρουσίαση του βιβλίου: «Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ: Πώς η Ελλάδα έγινε η σπίθα που προκάλεσε φωτιά στο Ευρώ και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα;» του Δημήτρη Κουτσόγιωργα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κερπινή. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο κέντρο πολιτισμού «Περί Τεχνών» στην Πάτρα (Κανακάρη 65 και Αράτου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πέτρος Μαντάς, Αρχιτέκτων και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΕ.Β.Π.Δ.Ε.), ο Bασίλης Πατρώνης, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Φωκίων

Ζαΐμης από τις Εκδόσεις Κερπινή. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά τίτλο των νεοϊδρυθέντων εκδόσεων Κερπινή που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα επενδύει στην γνώση και την διάδοσή της, τον πολιτισμό και τα γράμματα.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ελληνική κρίση χρέους και στους παράγοντες που την οδήγησαν στο σημερινό μνημόνιο. Αναλύεται ο ρόλος και οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, των ευρωπαϊκών οργάνων, των τραπεζών αλλά και οι θεσμικές αδυναμίες της Ευρωζώνης. Δίνεται μια συνολική εκτίμηση για την πορεία του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος και τέλος προτείνονται ιδέες και λύσεις για την ταχύτερη απεμπλοκή από την σημερινή κρίση με αναπτυξιακούς στόχους.

Ο Δημήτρης Αγ. Κουτσόγιωργας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Οικονομολόγος. Έκανε σπουδές Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στα Χρηματοικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ανάμεσα στις σπουδές του εργάστηκε σε τράπεζα επενδύσεων της Νέας Υόρκης. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την στρατιωτική θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε

για μια περίοδο με τα κοινά και συμμετείχε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στην πρώτη εκ των οποίων εκλέχθηκε βουλευτής εκπροσωπώντας τον νομό Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ (1996-2000).

Δραστηριοποιείται στον χώρο των χρηματοοικονομικών ως ανεξάρτητος αναλυτής και επενδυτής για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Εκτός από το παρόν έχει δημοσιεύσει και τη συλλογή κειμένων «Σκέψεις Πολιτικής» (2001).

Το βιβλίο διατίθεται στην τιμή των δώδεκα (12) ευρώ με μαλακό εξώφυλλο

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture