Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η 1η σκηνοθετική προσπάθεια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Αν..." από σήμερα στα Ster στη Βέσο Μάρε της Πάτρας

Η 1η σκηνοθετική προσπάθεια του Χριστόφο...

Στην ταινία ο Παπακαλιάτης πρωταγωνιστεί κιόλας μαζί με την Μαρίνα Καλογηρου, την Μάρω Κοντού, τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Β. Χαραλαμπόπουλο

Σε αρκετές αίθουσες των Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα ξεκινά από σήμερα 29/11 να προβάλλεται η πολυαναμενόμενη 1η κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Αν…».

Η ταινία που βγαίνει από τη Village Films με μεγάλες εμπορικές φιλοδοξίες, αφηγείται στη μεγάλη οθόνη μια διπλή ιστορία. «Ένα διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν» όπως λέει και ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης που εκτός από σκηνοθέτης, πρωταγωνιστεί και στην ταινία.

Το «Αν…» μιλάει για τα παιχνίδια της μοίρας, για κάποιες στιγμιαίες αποφάσεις που καθορίζουν ολόκληρή μας τη ζωή. Είναι αυτό που συμβαίνει και στον ήρωα της ταινίας, τον Δημήτρη. Αν λοιπόν έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα... Ένας έρωτας θα είχε γεννηθεί και θα είχε φτάσει μέχρι και σήμερα, το 2012.

Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του το θα γινόταν; Μια ιστορία από διαφορετικές οπτικές γωνίες με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να κάνει ένα κινηματογραφικό one man show, όπως λέγεται καθώς επίσης υπογράφει και το σενάριο.

Συμπρωταγωνίστρια στο φιλμ είναι η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου, την οποία έχει δει το κοινό σε πολλά αξιόλογα πράγματα όπως την ταινία της Λάγιας Γιούργου «Αύριο θα είναι αργά» και ως Έλλη Λαμπέτη στο σήριαλ «Η Τελευταία παράσταση». Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του φιλμ που αναμένεται να φορτίσει και συγκινησιακά το κοινό, είναι ότι οι βετεράνοι πρωταγωνιστές Μάρω Κοντού και Γιώργος Κωνσταντίνου, το θρυλικό ζευγάρι Κοκοβίκου από το εξαιρετικό ηθογραφικό φιλμ του Γιώργου Τζαβέλλα «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» του 1965, εμφανίζονται ως αφηγητές αυτής της διπλής ιστορίας.

Το «Αν…» αποτελεί το σκηνοθετικό κινηματογραφικό ντεμπούτο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από πολλά επιτυχημένα τηλεοπτικά σήριαλ όπως το «Κλείσε τα μάτια». Όπως έγραψε το σάιτ του e-go.gr, ο Παπακαλιάτης αγωνίζεται να ξεφύγει από τις τηλεοπτικό παρελθόν του, από τις ρομαντικές γραφικότητες που επικαλείται και από μια αίσθηση ότι όλα αυτά που διηγείται τα έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και σαφώς καλύτερα.

Το σκεπτικό του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι να ενώσει το είδος του αισθηματικού δράματος με ένα επίκαιρο σχόλιο πάνω στην τρέχουσα νεοελληνική πραγματικότητα και με ένα γενικότερο προβληματισμό πάνω στην έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης ως μια συνεχής αλληλουχία από πιθανότητες και παιχνίδια του τυχαίου.

Η ταινία όπως λέγεται, διακρίνεται από γνώριμα στοιχεία της «γραφής» του Παπακαλιάτη όπως οι ρομαντικές σκηνές και διάλογοι πλαισιωμένες από ωραίες συναισθηματικές μουσικές. Ωστόσο όπως ορισμένοι κριτικοί επισημαίνουν, από την 1η αυτή κινηματογραφική του προσπάθεια δεν λείπουν τα στερεότυπα και τα κλισέ και ενδεχομένως μία αισθητική και ύφος περισσότερο μίας καλογυρισμένης τηλεταινίας.

Στην ταινία παίζουν ακόμα η Θέμις Μπαζάκα στον ρόλο της μητέρας, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Ακκύλας Καραζήση, ο Τάκης Σπυριδάκης που υποδύεται έναν μπάρμαν, η Μαρία Σολωμού, ο Τάσος Ιορδανίδης καθώς και ο δημοφιλής Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που κατάγεται από τη Ζήρεια του Αιγίου.

Πολλές σκηνές του φιλμ γυρίστηκαν στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας στην Αθήνα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture