Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανεβαίνει ο "Θείος Βάνιας" στο θέατρο "Αγορά" της Πάτρας από την 1η Δεκεμβρίου

Ανεβαίνει ο "Θείος Βάνιας" στο...

Την παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης έχει σκηνοθετήσει ο Κώστας Μαλαμής

Το ερχόμενο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η παράσταση «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο θεατράκι Αγορά στην οδό Καραισκάκη στην Πάτρα.

Πρόκειται για τη νέα θεατρική παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης της «Αγοράς» που θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30μμ.

Οι πρόβες συνεχίζονται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς ενώ ήδη οι σχετικές φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί στις προθήκες του θεάτρου.

Ο «Θείος Βάνιας» χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου με ρόλους ισάξιους, που αποτελούν ερμηνευτική πρόκληση για κάθε σπουδαίο ηθοποιό. Ο ίδιος ο Τσέχωφ (1860-1904) έχει περιγράψει το έργο ως «σκηνές από τη ζωή στο χωριό σε τέσσερις πράξεις».

Ο Ρώσος συγγραφέας Άντον Τσέχωφ θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Οι ήρωες του είναι άνθρωποι της ανώτερης κυρίως τάξης, που “ξοδεύουν” τη ζωή τους μέσα στην πνιγερή ατμόσφαιρα της ρώσικης επαρχία.

Η υπόθεση του έργου «Θείος Βάνιας» διαδραματίζεται στην επαρχιακή Ρωσία, στο κτήμα του Σερεμπιακώφ. Ο συνταξιούχος πλέον καθηγητής αποφασίζει να επιστρέψει εκεί με την καινούργια σύζυγό του Ελένα και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με τους συγγενείς της πρώτης του συζύγου, τον Θείο Βάνια που τον στοιχειώνει η πίκρα μιας αποτυχημένης ζωής και βασανίζεται από έναν αδιέξοδο έρωτα για την Ελένα.

Την κόρη του Σόνια από τον πρώτο γάμο του, μια ευαίσθητη αλλά στερημένη κοπέλα που βιώνει τη μοναξιά της υπαίθρου και είναι κρυφά ερωτευμένη με τον γοητευτικό αλλά μοναχικό επαρχιακό γιατρό Αστρώφ. Την ψευτοδιανοούμενη πεθερά του, Μαρία, μητέρα της πρώτης του συζύγου. Την εικόνα συμπληρώνουν η πιστή οικονόμος Μαρίνα, ο ξεπεσμένος γείτονας Τελιέγκιν που φιλοξενείται στο χτήμα και ο επιστάτης.

Συντελεστές της παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κώστας Μαλαμής

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Ioanna Zaykova

ΣΚΗΝΙΚΑ : Θάνος Μπαλαφούτης

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Θεοδώρα Τσούλου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Στράτος Λυμπερτός

ΜΟΥΣΙΚΗ : Νίκος Δημογιάννης

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) :

Μαρίνα : Θεανώ Κανελλάκη

Αστρώφ : Σπύρος Κανελλάκης

Βοϊνίτσκι (Βάνιας) : Μιχάλης Σμυρλής

Σερεμπριακώφ : Αντώνης Μπαρμπετάκης

Τελιέγκιν : Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Σόνια : Νάνσυ Χριστοπούλου

Έλενα : Χαρά Γιαννούλη

Μαρία Βασίλιεβνα : Αλέκα Ράπτη

Εργάτης : Βασίλης Γαλάνης

Για κρατήσεις θέσεων το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλ. 2610-225584 (18.00-21.00) / 6938-584821

Πληροφορίες : www.theatro-agora.gr.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture