Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο στόχαστρο της Εφορίας 100.000 Έλληνες για "ασυνήθιστες" Τραπεζικές συναλλαγές

Στο στόχαστρο της Εφορίας 100.000 Έλληνε...

Η αποστολή των σχετικών επιστολών ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας μπαίνουν 100.000 πολίτες -κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες- οι οποίοι πραγματοποίησαν τραπεζικές συναλλαγές που δεν ανταποκρίνονται στο εισόδημά τους.


Η  αποστολή των σχετικών επιστολών ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και οι παραλήπτες καλούνται να προσέλθουν για να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων. Οσοι δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν, βάσει των εισοδημάτων τους ή με άλλους τρόπους, τις κινήσεις που έκαναν στις τράπεζες, ή δεν εμφανιστούν, θα παραπεμφθούν στην αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο έλεγχος των «ασυνήθων ή ύποπτων συναλλαγών» αποτελούσε προαπαιτούμενο του μνημο­νίου και απο­σκο­πεί τόσο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όσο και στην πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2652/29.2.2012 Πράξη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες πρέπει να κατηγοριοποιούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων τους πελάτες υψηλού κινδύνου, να επαληθεύουν τα εισοδήματά τους με βάση τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος κ.λπ.
Οπως αναφέρεται στην πράξη του διοικητή της ΤτΕ, «σε κάθε περίπτωση στην εν λόγω κατηγορία υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται τουλάχιστον οι παρακάτω:
■ ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά αντιστοιχούντα σε συνολικά εισοδήματά τους άνω των 200.000 ευρώ, και

■ νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος υπερέβησαν το ποσό των 300.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά