Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αισιόδοξοι για συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Αισιόδοξοι για συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Ποιες λύσεις εξετάζει το Εurogroup

Λύση για την πρόσθετη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας έως το 2014 αναζητούν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται στο Εurogroup είναι η μείωση των επιτοκίων, η επιστροφή των κερδών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η επαναφορά ομολόγων με χρήματα από τη δόση και με έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν τόνισε οτι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για περισσότερη δράση όσον αφορά στο θέμα του ελληνικού χρέους. Διευκρίνισε ωστόσο οτι θα υπάρξουν περαιτερω αποφάσεις για το ελληνικό χρέος τα επόμενα χρόνια.

Aπό την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε οτι «δεν υπάρχει καμία διαμάχη με το ΔΝΤ, πρέπει να βρούμε κοινή λύση για την Ελλάδα, διαφορετικά δεν θα χρειαζόμασταν τόσες συναντήσεις...».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι θα έχει μια εποικοδομητική συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, τονίζοντας ότι ο ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο.
Προσερχόμενη στο Εurogroup δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να δουλέψουμε πολύ εποικοδομητικά για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση για την Ελλάδα. Αυτός είναι πραγματικά ο στόχος, ο σκοπός και η αποστολή μας».

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει (τις υποχρεώσεις της)» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. «Πρέπει ακόμα να καταλήξουμε σε μία συμφωνία πάνω σε πολλές λεπτομέρειες και θα περίμενα πως οι πιθανότητες είναι καλές ότι θα φτάσουμε σε μία τελική και κοινή λύση αυτό το απόγευμα. Όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος» τόνισε ο κ. Γιουνκέρ.

«Οι υπουργοί Οικονομικών διερευνούν έναν ικανοποιητικό αριθμό ‘γεφυροποιητικών’ λύσεων» υπογράμμισε, ερωτηθείς για τη διαφορά απόψεων με το ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Άλλοι κοινοτικοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι η Αθήνα θα λάβει στην καλύτερη των περιπτώσεων μια πολιτική απόφαση επί της αρχής ενώ νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είχε εκφράσει την ελπίδα και τη θέληση να βρεθεί μια λύση απόψε.

Πάντως, ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse μια βιώσιμη λύση για το χρέος της Αθηνάς αναβάλλεται "για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά