Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Καληνύχτα" στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι Βρυξέλλες θα αποφασίζουν για το ΕΣΠΑ

"Καληνύχτα" στο Πρόγραμμα Δημο...

Να τους δώσουμε και τα κλειδιά της χώρας...

Υπό τον απόλυτο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τίθεται το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 - 2020. Πέρα από το ύψος του το οποίο δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί, η πορεία του θα εξαρτάται πλέον όχι μόνο από τις προοπτικές συγκεκριμένων έργων και προγραμμάτων που θα πρέπει να ενταχθούν στη «στρατηγική Ευρώπη 2020», αλλά θα τελεί και υπό την αίρεση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου. Οπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, γνώστες του αντικειμένου, και η καταβολή των πόρων των Κοινοτικών ταμείων τίθεται υπό την αίρεση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος  και του τρίτου μνημονίου.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο προσεκτικός αναγνώστης των νομοθετικών κειμένων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση όπως η σύμβαση διαχείρισης περιλαμβάνονται οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεδομένου μάλιστα ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φθίνει, καθώς έχουν συρρικνωθεί οι πόροι του εθνικού σκέλους, τότε εκτιμούν ότι όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα κατευθύνονται από τις Βρυξέλλες και οι δράσεις θα συντονίζονται από την ομάδα του Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά