Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της έκθεσης ReCulture 1 στην Πάτρα το περασμένο σαββατοκύριακο-Δείτε φωτό

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα...

Τα workshops θα συνεχιστούν και το προσεχές σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμρίου 2012 στην Αγορά Αργύρη

Δυναμική πραγματικά ήταν η συμμετοχή στα Workshops – Εκπαιδευτικά Προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο 10 & 11 Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο της Διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης  RE-culture 1, στον χώρο της Αγοράς Αργύρη, στην Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη στην Πάτρα.

Η Διεθνής αυτή έκθεση που έχει προκαλέσει ζωηρό και έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο στην Αχαική πρωτεύουσα αλλά και στα Μέσα ενημέρωσης της Αθήνας, ξεκίνησε ως γνωστό στις 20 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.

Το περασμένο Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα παρακάτω Εκπαιδευτικά Προγράμματα του RE-culture 1, στην Αγορά Αργύρη.

Το Σάββατο 10/11 πραγματοποιήθηκαν Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα «Η διαφορετικότητα  μέσα από μια ματιά» με την Κανέλλα Στασινοπούλου (εικαστικός), Εργαστήριο Θεάτρου με κεντρικό θέμα «Το πλήθος και ο διαφορετικός» με εισηγητή-εκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Μυλώνη (ηθοποιό-εκπαιδευτικό) και Εργαστήριο Θεάτρου για τα «Κοστούμια και μάσκες» με τον Σκωτσέζο στην καταγωγή σκηνογράφο και ενδυματολόγο Kenny Mc Lellan, ο οποίος έχει συνεργαστεί και σε θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακόμα την ίδια μέρα υλοποιήθηκε Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα «Που κατοικούν τα παιδιά του κόσμου;» με την Κατερίνα Χατζηγιαννούλη (εικαστικός), Εργαστήριο Χορού με τίτλο «Δρόμος – Πορεία – Διαδρομή» Τιτή Αντωνοπούλου (χορεύτρια, εκπαιδευτικός)  και Εργαστήριο Street Art-«Κάνοντας το γκρίζο χρώμα» με την Ομάδα «waks»: slipy, poiz και jimmy retard.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου σειρά είχαν Εικαστικό Εργαστήριο για την «Διαφορετικότητα  μέσα από μια ματιά» με την Κανέλλα Στασινοπούλου (εικαστικός), Εργαστήριο Θεάτρου με τον Κωνσταντίνο Μυλώνη (ηθοποιός-εκπαιδευτικός) και συνέχεια του εργαστηρίου με τον σκηνογράφο Kenny Mc Lellan και των υπολοίπων που είχαν γίνει και το Σάββατο.

Για το ερχόμενο Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 προγραμματίζονται τα παρακάτω Workshops του RE-culture 1, πάντοτε στην Αγορά Αργύρη.

• Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου (10.00-13.00)

Εργαστήριο Χορού: «Δρόμος – Πορεία – Διαδρομή»

Τιτή Αντωνοπούλου (χορεύτρια, εκπαιδευτικός)

Περιγραφή: Μια συνάντηση του εαυτού μας  με τους άλλους μέσα από μια πορεία κίνησης και δημιουργικότητας που  σταδιακά γεννά ένα κοινό ταξίδι με ίδιους στόχους χωρίς να αλλοτριώνεται  η ταυτότητά μας. Η εμπιστοσύνη που αναδύεται γνωρίζοντας τους άλλους απομακρύνει το φόβο του άγνωστου. Στο δρόμο που περπατάμε, κινούμαστε και στροβιλιζόμαστε συνειδητοποιούμε ότι αν και διαφέρουμε, δεν είμαστε μόνοι, αλλά όλοι μαζί σε μια κοινή διαδρομή.

Ηλικίες: από 15 ετών /θέσεις συμμετεχόντων: 10 άτομα ανά μέρα. Σύνολο θέσεων 20.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: 694 6958093 (12.00-16.00 και 19.00-22.00)

• Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου (10.00-13.00)

Εικαστικό Εργαστήριο: «Συναρμολογώντας τις διαφορετικότητές μας»,

Κατερίνα Σταμίδη (εικαστικός)

Περιγραφή: Ομαδική κατασκευή με χαρτί, κολάζ και χρώμα.

Τα παιδιά κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο πάζλ με θέμα τον εαυτό τους και τους άλλους. Θα ζωγραφίσουν το περίγραμμα του σώματός τους σε μεγάλα χαρτιά, θα τα κόψουν σε μικρότερα κομμάτια, θα τα ανακατέψουν μεταξύ τους και θα τα συνδυάσουν με φαντασία, δημιουργώντας ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Ηλικίες: από 6 – 12 ετών / θέσεις συμμετεχόντων: 15 άτομα ανά  μέρα. Σύνολο θέσεων 30.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: 693 9088710 ή 2610/326760 (10.00-13.00)

• Σάββατο 17 Νοεμβρίου:

Δημιουργία Street Art: «Όταν το εφήμερο δημιουργεί εφήμερο V», Παναγιώτης Φερεντίνος

Δημιουργία έργου σε εξωτερικό σημείο της πόλης.

• Κυριακή 18 Νοεμβρίου:

Δημιουργία Street Art: «Όταν το εφήμερο δημιουργεί εφήμερο VI»

Δημιουργία έργου σε εξωτερικό σημείο της πόλης.

Παναγιώτης Φερεντίνος (εικαστικός) μαζί με waks, slipy, poiz, jimmy retard.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της street art-τέχνης του δρόμου έγιναν εντυπωσιακές ζωγραφικές παρεμβάσεις  σε υπαίθρια γειτονικά σημεία της Αγοράς Αργύρη όπως στους εξωτερικούς τοίχους του μισογκρεμισμένου κτιρίου που βρίσκεται στη γωνία Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη απέναντι από την Αγορά Αργύρη.

Την Διεθνή έκθεση Re Culture 1 διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art in progress με την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Η έκθεση τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων ενώ αναμένεται να αποτελέσει σταθερό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη στο μέλλον.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας της έκθεσης ReCulture 1, είναι το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture